Novinka anglickej speváčky a hudobníčky PJ Harvey vznikla ešte v januári 2015 počas nahrávania v umeleckom centre Somerset House, z ktorého neskôr vznikla jej deviata štúdiovka The Hope Six Demolition Project (2016).

Hudobníčka predstavila pieseň spolu s artworkom, ktorý vytvorila Michelle Henning. Štyridsaťšesťročná interpretka, ktorá sa 7. júla predstavila na 20. ročníku festivalu Pohoda, nedávno ohlásila jesenné európske turné. V rámci neho vystúpi napríklad 12. októbra v Budapešti a 13. októbra v Prahe.

Prečítajte si: Nová PJ Harvey: Silné témy, odkazy na rockovú minulosť a skvelé nápady


PJ Harvey, celým menom Polly Jean Harvey, začínala vo formácii Automatic Dlamini. V roku 1991 založila PJ Harvey Trio, s ktorým vydala štúdiovky Dry (1992) a Rid Of Me (1993). Po rozpade skupiny pokračovala sama, pričom ako sólistka debutovala nahrávkou To Bring You My Love (1995). Nasledovali albumy Is This Desire? (1998) a Stories From The City, Stories From The Sea (2000), ktorý jej priniesol prvú Mercury Prize. Tú si vyslúžila aj za štúdiovku Let England Shake (2011), čím sa stala jedinou interpretkou, ktorá toto ocenenie získala viac ako raz.

Na konte má ešte nahrávky Uh Huh Her (2004) a White Chalk (2007) ako aj dve kolaborácie s bývalým kolegom z Automatic Dlamini Johnom Parishom. V roku 2013 jej britská kráľovná Alžbeta II. udelila nižší Rad britského impéria MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire). V roku 2014 zas získala čestný doktorát londýnskej Goldsmiths University.

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: SITA/Tomáš Somr

Súvisiaci interpreti: PJ Harvey