Po minuloročnom úspešnom koncerte na jednom z najväčších pódií festivalu Pohoda pokračuje Hudba z Marsu aj tento rok vo festivalovom ťažení. Najbližšie ju čaká už túto sobotu vystúpenie na "malej Pohode" - festivale Žákovic Open, kde sa predstavia aj Jana Kirschner, Ivan Mládek, Hex, Para, či Vec s kapelou.

Prečítajte si: Žákovic Open oslávi dospelosť s Janou Kirschner, Ivanom Mládkom aj Parou

Ďalší víkend Hudba z Marsu zahrá na festivaloch Guča umenia a Sitno Blues. A práve k tejto trojici festivalov, ktoré má kapela
 v kalendári najbližšie, vznikli spontánne tri videopozvánky. Ich hlavnou hviezdou je bubeník Daniel Kravec, spoluhráč frontmana Michala Štofeja z jeho bočného projektu Dynamo Team, ktorý začiatkom leta zaskakoval aj v Hudbe z Marsu. Cestou z jedného koncertu sa kapela zastavila v penzióne Čertovica, kde sa hudobník zahral na tri známe osobnosti slovenského a českého šoubiznisu. Spoznali ste ich?


Toto leto už kapela stihla odohrať niekoľko festivalových vystúpení, za sebou má napríklad koncert v Štofových domácich Horných Orešanoch neďaleko Trnavy, či na košickom Art Film Feste. Koncerty Hudby z Marsu sú plné pozitívnej energie a v poslednom čase z nich majú radosť aj fanúšikovia elektronickej tanečnej hudby, pretože záver ich vystúpení sa mení na house party. "Keď bubeník Sigi stlačí play na groove boxe a ozvú sa prvé synth akordy Poďme sa hrať, publikum sa z varu dostáva do tranzu," hovorí s úsmevom Štofo.

Po vydaní pozitívneho tanečného albumu Sonda Hudbu z Marsu okrem promotérov hudobných akcií stále častejšie pozývajú na svoje akcie aj športovci - cyklisti, snowboarďáci či bežci.
 Aj preto bude marťanský september patriť sérii vystúpení v rámci cyklistického maratónu Okolo Slovenska.


Termíny najbližších koncertov Hudby z Marsu:

21. 7. - Trenčianske Bohuslavice - Žákovic Open - predpredaj
27. 7. - Zvolenská Slatina - Festival Guča umenia
28. 7. - Počúvadlo - Sitno Blues
11. 8. - Rosina (Žilina)
1. 9. - ČR, Týň nad Bečvou, Hrad Helfštýn - 
Author Šela Marathon
8. 9. - Trnava, Trojičné námestie
12. 9. - Poprad - Okolo Slovenska
13. 9. - Štrbské Pleso - Okolo Slovenska
14. 9. - Dubnica nad Váhom - Okolo Slovenska
15. 9. - Nitra - Okolo Slovenska
16. 9. - Galanta - Okolo Slovenska


Text: Hudba.sk (zdroj: HZM)
Foto: Cagalove

Súvisiaci interpreti: Hudba z Marsu