Bratislavský samosprávny kraj už po ôsmy raz pripravuje koncert Tribute to Freedom - Pocta slobode, ktorý sa bude konať už tento piatok na bratislavskom hrade Devín. Predstavia sa na ňom speváčky Jana Kirschner, Szidi Tobias a Sima Martausová. Vstup na podujatie je voľný.

"Koncert Pocta slobode je poctou občiansko-demokratickým tradíciám Slovenska. Táto novodobá koncertná tradícia vznikla pri príležitosti 20. výročia pádu železnej opony, výročia Nežnej revolúcie, s pripomienkami výročí boja slovenského národa proti fašizmu. Devín sa v tejto oblasti stal symbolom pre celú krajinu a stáva sa pamätným miestom pre demokraticky zmýšľajúcich občanov Slovenska. Nie je to až tak dávno, kedy tu bol plot z ostnatého drôtu," povedal bratislavský župan Pavol Frešo.

Koncert Tribute to Freedom - Pocta slobode je od roku 2009 neoddeliteľnou súčasťou kultúrneho a spoločenského diania v Bratislave, s presahom na celé Slovensko. Slávnostný koncert Bratislavského samosprávneho kraja "Pocta slobode 2016" sa koná pri príležitosti 48. výročia okupácie Československa vojskami Varšavskej zmluvy, 72. výročia SNP a 27. výročia pádu železnej opony. 

O umelecký zážitok sa tento rok postarajú tri výrazné slovenské speváčky a pesničkárky Jana Kirschner, Szidi Tobias a Sima Martausová. Koncert sa uskutoční v piatok 19. augusta o 18:30 na hrade Devín a vstup je zdarma.

Mohlo by vás zaujímať:

Jana Kirschner: Pesničkári v každej dobe hodnotili dianie, mlčať dnes by bol hriech

Hviezda Simy Martausovej stále stúpa. Chystá štvrtý album aj najväčšie turné

Zdroj: BSK
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Jana Kirschner, Sima Magušinová