Už túto jeseň vráti televízna stanica MTV na svoje obrazovky legendárny program Unplugged, ktorý najmä v 90-tych rokoch ukázal mnoho populárnych interpretov a kapiel v úplne inom svetle, než ich fanúšikovia poznali. Reláciu prestali vysielať po 20 rokoch a desiatkach akustických koncertov v roku 2009. Teraz sa po osemročnej pauze na obrazovky vráti.

MTV Unplugged v minulosti na svoju prezentáciu v podobe komorného intímneho koncertu využili umelci ako Nirvana, Jay-Z, Adele, Bruce Springsteen, Eric Clapton, Mariah Carey, Katy Perry, Paul McCartney a mnohí ďalší. Ako uviedol zástupca televízie Armani Duncan, v MTV chcú využiť značku na oživenie nostalgie, a zároveň predstaviť formát relácie novej generácii divákov, ktorí ani nemusí tušiť, že MTV Unplugged bola niekedy vysielaná. "V časoch slávy tejto show ešte nemuseli byť na svete," uviedol.

Prvým umelcom, ktorý odštartuje novú etapu Unplugged, bude 8. septembra spevák Shawn Mendes. Jeho vystúpenie nasnímajú v jednom hotelových divadiel v Los Angeles. 19-ročný spevák s účinkovaním súhlasil po tom, ako mu ukázali klip z akustického vystúpenia skupiny Pearl Jam z roku 1992. "To nebolo o komercii. To bolo naozaj o hudbe," povedal. 

Pripomeňte si niektoré z vystúpení v relácii MTV Unplugged:


Text: Hudba.sk (zdroj: Rollingstone.com)
Foto: MTV