Spevák a skladateľ Robo Opatovský má nový singel Muž a žena. Pozitívna, tanečná a pohodová skladba s textom z pera Oľgy Šifrovej vyšla spolu s videoklipom, ktorý stvárňuje podoby lásky v rôznych fázach života.

Hudobne je pod pesničkou podpísaný samotný Robo Opatovský, gitarista Roman Mečiar a producent Vlado "Randy" Gnepa. Ako prezrádza spevák, novinka vznikla úplne neplánovane: "Táto pesnička nemala vlastne vôbec vzniknúť. Po skladbe Je nad slnko jasné som sa už zameriaval na prípravu vianočného albumu a projekt Spev spája nás. Ale keď Pánu Bohu poviete svoj plán, usmeje sa a bude to úplne inak. Zrazu ma kopla múza a spolu s gitaristom Romanom Mečiarom sme nahrali demo. Skladbu som potom poslal Oľge Šifrovej, ktorá mi obratom poslala text."

Po viacerých pomalších singloch prichádza Robo Opatovský tentoraz s rýchlejšou skladbou, ktorá si svojou rytmikou, melodickosťou a pozitivitou získala priaznivcov na koncertoch, kde ju spevák v lete hrával ešte pred vydaním. Videoklip ku skladbe pripravili Jakub "Točič" Chochula a Romana Bojdová. "Sú v ňom tri generácie - deti, dospelí aj dôchodcovia. Ukazuje tri spôsoby prežívania lásky a aj to, že ich stále baví byť veselí. Smiech je korením života," dodáva Robo Opatovský.


"Muž a žena, to je večná téma. Význam toho celého pre mňa je v tom, že vždy je dobré, keď sa máme o koho oprieť. Vždy je dobré, keď spolu zdieľame ťažšie aj príjemné obdobie. Hoci dnešná doba nepraje úplne tým najromantickejším a najkrajším vzťahom. Ale existujú výnimky a som veľmi šťastný, že ja ho môžem prežívať," priznáva spevák a skladateľ, ktorý je šťastný so svojou manželkou Katkou a dcérou Hankou.

"Život prináša aj ťažké a nepríjemné chvíle. Tá možnosť oprieť sa o niekoho iného, spoločne sa tešiť z maličkostí, to všetko vychádza z práce na tomto vzťahu. Aby to fungovalo potrebujeme mať trpezlivosť, pokoru, vzájomnú úctu, rešpekt a umožniť partnerovi, aby mohol rásť," uzatvára Opatovský.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Andrea Čurná. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský