Takmer 20 rokov trvajúca hudobná kariéra priniesla britskej elektronickej formácii Freestylers nekonečný kolotoč koncertovania na najväčších svetových festivaloch a v kluboch na rôznych kontinentoch.

Po vystúpeniach na Glastonbury a americkom turné s Lennym Kravitzom sa mohlo zdať, že Freestylers dosiahli svoj vrchol. Napriek tomu nezaspali na vavrínoch a naďalej pracujú na nových skladbách a albumoch. Už o mesiac, 21. októbra, prídu svoje hity zahrať aj fanúšikom do bratislavského MMC, kde sa predstavia v atraktívnej live zostave s celou kapelou. Lístky sú k dispozícii v sieti Predpredaj.sk. Prvých 100 kusov je v cene 22 eur, po ich vypredaní cena stúpne na 25 eur.  

Formáciu Freestylers založili dídžeji a producenti Matt CantorAston Harvey v 90. rokoch, keď v sebe objavili spoločnú záľubu v hip-hope, R&B a elektronike. Aj preto bola v začiatkoch ich tvorba označovaná ako mestská elektronika (urban electronic) a neskôr ako bass music, čo je širšie definovaný žáner, ktorý vznikol po ére najväčšej popularity dubstepu. Spadajú doňho odnože rôznych žánrov ako techno, house, dubstep či hip-hop, ktoré spája dominancia zvukov v nižších frekvenciách. K tým mali Freestylers vždy blízko - dôkazom sú basové groovy v hitoch ako Push UpB-Boy StanceHere We GoRuffneckPunks či Painkiller

Od roku 1998 majú Freestylers na konte päť albumov, momentálne pracujú na šiestom. Ich status undergroundových hrdinov v pozitívnom zmysle vyvracajú komerčné úspechy ako koncert na Glastonbury pre 30-tisícový dav a použitie skladby Push Up v populárnej komédii Zoolander. Stále sú však predovšetkým klubovou kapelou, ktorú mnohí fanúšikovia elektronickej hudby z 90-tych rokov považujú za kultovú. Presvedčiť sa o ich kvalitách budete môcť už 21. októbra v Bratislave.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Facebook event


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér koncertu Alexander Čerevka.