Slovenská jazzová spoločnosť (SJS) prijíma projekty na vydanie CD nosičov pre hudobníkov a skupiny v oblasti jazzu na kalendárny rok 2019. SJS každoročne navrhuje vydavateľstvu Musica Slovaca pri Hudobnom fonde edičné tituly pre CD z oblasti jazzovej hudby. V snahe o transparentnosť procesu sa rozhodla osloviť širokú obec záujemcov o túto možnosť vydania CD.

Do 31. októbra je potrebné poslať e-mailom návrh na vydanie CD, ktorý musí obsahovať obsadenie skupiny, resp. zoznam účinkujúcich na CD a predbežnú dramaturgiu CD s uvedením autorov skladieb vrátane aranžérov alebo spracovateľov. Prihlášky je potrebné posielať ako prílohu vo formáte .doc, alebo .docx. K žiadosti treba pripojiť aj stručný životopis s doteraz vydanou diskografiou a demonahrávku aspoň jednej tretiny skladieb uvedených v dramaturgii.

Skladby je potrebné zaslať na CD alebo dať na internet, najlepšie na nullupload.com s dátumom expirácie 90 dní a k prihláške napísať link. Diskografiu s rokom vydania zasiela skupina, ktorá sa o CD uchádza, a zároveň aj hudobník, ktorý je hlavným protagonistom projektu. TASR informovala PR manažérka SJS Katarína Ovseníková.


CD vychádzajú vo vydavateľstve Hudobného fondu (HF). Ten uzatvára zmluvu buď s právnickou osobou, alebo fyzickou osobou - živnostníkom, ktorý má medzi predmetmi činnosti vydavateľskú činnosť alebo výrobu zvukových nosičov a pod. Táto osoba (dodávateľ) dodá HF master, grafický návrh s vysporiadanými právami výkonných umelcov a všetky prípadné ostatné náležitosti. HF potom dáva materiály do výroby (lisovanie a obal) na náklady HF. 

Zdroj: TASR
Foto: Pixabay.com