Už dávno žiaden soundtrack nepútal takú pozornosť hip-hopových priaznivcov ako ten k pripravovanému filmu The Man With The Iron Fists, ktorý režíroval RZA z Wu-Tang Clanu. Prispeli naň všetci žijúci členovia legendárnej skupiny, ale aj Kanye West, Talib Kweli, Pharoahe Monch, Kool G Rap alebo Pusha T. Novinky tento týždeň predstavili aj Nas, Freeway, Reks alebo z domácej scény Delik.

Najprv si krátko povedzme o spomínanom soundtracku k snímke The Man With The Iron Fists, ktorej americká premiéra je naplánovaná na 2. novembra. Samotný soundtrack však vyjde už 22. októbra, pričom počuť z neho sme už mohli viacero skladieb. Jednou z nich je Six Directions Of Boxing od Wu-Tang Clanu, v ktorej sa predviedli hneď šiesti členovia tejto formácie - U-God, Ghostface Killah, GZA, Masta Killa, Cappadonna a Inspectah Deck.

Mimochodom, Wu-Tang Clan na budúci rok v novembri oslávi 20. výročie vydania kultového debutu Enter The Wu-Tang (36 Chambers). RZA naznačil, že pri tejto príležitosti by mohli vydať nový album, ktorý by bol zároveň posledným. Prečítajte si viac

Wu-Tang Clan - Six Directions of Boxing

Na spomínaný soundtrack prispel aj Kanye West, ktorý nahral skladbu s názvom White Dress. Tá je údajne o jeho partnerke Kim Kardashian. Ako producenti sú pod skladbou okrem Kanyeho podpísaní aj RZA, Tapez a Boogz.

Kanye West - White Dress 

Pred dvoma týždňami sme písali o Nasovi v súvislosti s videom k skladbe Cherry Wine, odvtedy však tento veterán dokončil ďalší klip. Tentokrát sa vizuálneho spracovania dočkal track A Queens Story, v ktorom Nas vzdáva hold zosnulým rapperom zo svojej štvrte.

Nas - A Queens Story

Freeway, jeden z najprominentnejších majiteľov brady v hip-hope, vydá 27. novembra nový album Diamond In The Ruff, z ktorého nám predstavil zatiaľ singel Jungle. Aby nám však čakanie na svoju štvrtú štúdiovku skrátil, poskytol zdarma mixtape Freedom Of Speech. Ten si môžete stiahnuť TU.

Freeway - Jungle 

Ešte pred Freewayom sa dočkáme tretieho spoločného albumu dvojice Buckshot a 9th Wonder. Tí pokračujú vo svojej "chemickej" tématike a po Chemistry a The Formula naservírujú 13. novembra The Solution. V rovnaký deň navyše producent 9th Wonder vydá aj album The Final Adventure s Mursom. Z The Solution tu teraz máme video k skladbe The Change Up

9th Wonder & Buckshot - The Change Up 

Jedným z najpracovitejších, ale zároveň aj najnedoceňovanejších rapperov súčasnosti je bezpochyby Reks, ktorý tento rok vydal už dva vynikajúce albumy (Straight, No Chaser; Rebelutionary) a momentálne pracuje na ďalšom s názvom Eyes Watching God. Ten bude mať s prvými dvoma menovanými spoločné to, že ho znova kompletne odprodukuje iba jeden človek. Po dvojici Statik Selektah a Numonics si totiž teraz Reks vyskúša spoluprácu s producentom menom Hazardis Soundz. Prvou ochutnávkou z ich pripravovanej novinky je skladba Devil’s Clutches.

Reks & Hazardis Soundz - Devil's Clutches 

Niečo na popovejšiu nôtu: Minule sme si predstavili prvý singel z pripravovaného albumu Unorthodox Jukebox od Bruna Marsa, ktorým je skladba Locked Out Of Heaven. K nej už rodák z Havajských ostrovov stihol nakrútiť aj klip nesúci sa v duchu 70. rokov.

Bruno Mars - Locked Out Of Heaven 

A nakoniec sľúbený Delik. Člen Mojej Reči bez varovania vypustil do sveta novú skladbu s názvom Rocková hviezda. ktorú produkoval Godot. Na vzniku tejto veľmi pomalej veci sa okrem nich podieľal aj gitarista Peter Vavro, pričom o master sa postaral Jazzy

Delik - Rocková hviezda (produkcia: Godot) 

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok o polnoci. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Miguel Mitchél
Foto: CD cover

Súvisiaci interpreti: Wu-tang Clan