V rámci RecyKlus tour 2016 zavíta Tomáš Klus aj na Slovensko, spolu s hudobníkmi z jeho Cílovej skupiny sa už nevedia dočkať. Koncerty majú naplánované od Bratislavy až po Košice a podľa miestnych usporiadateľov je o ne veľký záujem. V Trenčíne je preňho sála s kapacitou 800 miest primalá, a tak sa koncert sťahuje do väčšieho priestoru.

Tomáš Klus počas RecyKlus tour 2016 zahrá podľa vlastných slov koncert zostavený z najlepšieho setlistu na svete. Polovicu piesní totiž vybrali samotní fanúšikovia. "Pred turné sme vytvorili web, kde za svoje obľúbené skladby hlasovalo sedemtisíc ľudí. Mám z toho radosť, je mi totiž cťou mať po boku toľko spolutvorcov. Druhú časť playlistu tvoria 'srdcovky Cílovky'. Vďaka tejto kooperácii vznikol, podľa môjho názoru, najlepší 'pleják' sveta, pretože sám by to človek nikdy takto nevymyslel. Hrám zlatý prierez tvorbou," vraví Tomáš Klus. 

Český slávik sa na slovenské publikum veľmi teší a sám je už zvedavý, ako fanúšikovia prijmú jeho hity v novej "zrecyklovanej" podobe. "Slovenské publikum je skvelé. Nerozmýšľa ani minútu, či dá alebo nedá interpretovi šancu zaujať. Jednoducho príde na koncert a je rozhodnuté baviť sa. Kontakt s ľuďmi je pre mňa veľmi dôležitý. Som presvedčený, že pre človeka všeobecne je to to najdôležitejšie," dodáva sympatický pesničkár, ktorý nedávno predstavil novú pesničku Dobré ráno.


Tomáš Klus a jeho Cílová skupina sa u nás zastavia v piatich mestách od Bratislavy až po Košice. Záujem o jeho koncerty je taký veľký, že v Trenčíne museli zmeniť miesto. 22. novembra teda nakoniec nevystúpi v pôvodne avizovanom Piano clube, ale v Mestskej športovej hale.

"Tomášovi a jeho hudbe sa v Trenčíne jednoducho darí. Kapacita klubu je približne 800 miest a tento počet sme už dávno prekročili. Preto sme sa rozhodli využiť priestor Mestskej športovej haly, kde je dobrá dostupnosť, vyhovujúci priestor a technické podmienky pre organizáciu koncertu. Do Trenčína sa chystá aj veľa ľudí zo širšieho okolia. Slovenské publikum si jednoducho obľúbilo Tomášove koncerty, ktoré sú plné nespútanej energie a nie sú iba o hudbe a zábave, ale aj o posolstve jeho textov. Tie majú nevšednú hĺbku a zmysel," hovorí organizátor trenčianskeho koncertu Braňo Holička.

Termíny koncertov RecyKlus Tour na Slovensku: 

17. 11. - Žilina, Event House 
19. 11. - Poprad, Aréna 
20. 11. - Košice, Good Angels Aréna 
22. 11. - Trenčín, Mestská športová hala - ZMENA! 
23. 11. - Bratislava, Hant Aréna (Pasienky)   

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Trio Production

Súvisiaci interpreti: Tomáš Klus