Ruky hore, priatelia, Balkan Bashavel je späť! Séria divokých žúrov pod taktovkou dua Malalata odštartovala minulý utorok v Ružomberku a v nasledujúcich týždňoch roztancuje ďalších desať miest Slovenska i Českej republiky. Okrem populárnej domácej úderky vam do tanca zahrajú aj zaujímaví zahraniční hostia.

Dídžejské duo Malalata a jeho značka klubových nocí Balkan Bashavel sú synonymá pre jedinečnú fúziu balkan beats, gypsy music, cumbie a reggae. Každé vystúpenie a každá party garantujú nespútanú šou plnú nákazlivej energie a 100% nasadenia. Pod taktovkou Malalata pulzovali nielen mnohé európske kluby, ale aj vzdialené Mexiko či Japonsko. Duo sa predstavilo aj na festivaloch Pohoda, Grape, Uprising či ako support na koncertoch Parov Stelar Bandu, Gorana Bregovića alebo Fanfare Ciocarlia.

Balkan Bashavel bola jednou z prvých akcií tohto druhu u nás a po šiestich rokoch fungovania má za sebou desiatky vydaní a tisícky vytancovaných hostí všetkých generácií. Na aktuálnom jesennom turné dvojicu sprevádzajú aj spriaznení dídžeji a hudobníci nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Sú medzi nimi barcelonský selektor Grounchoo alebo dídžejské trio Baltic Balkans z Litvy. Ani českí a slovenskí dídžeji Gadjo.cz, Le Petit Nicolas, Hrajnoha a Zugree sa nenechajú zahanbiť a vydajú zo seba to najlepšie.

Na svoje si prídu aj fanúšikovia živej hudby. Predstaví sa skupina Lomnické Čháve - šesťčlenná veselá partia z Veľkej Lomnice, ktorá srší energiou. Hrá rómske, ale aj slovenské a české ľudové piesne s osobitým temperamentom, ktorý umocňujú dva saxofóny, husľová šou Gusta Gábora a klavírna improvizácia multiinštrumentalistu Romana Polhoša. Repertoár kapely kreatívne tlmočí svet emócií, radosti aj žiaľu z minulosti kočovného rómskeho etnika, ktoré prikované k zemi hľadá nový zmysel svojej existencie. Ďalšou kapelou, ktorá sa predstaví na vybraných zastávkach tohtoročnej Balkan Bashavel tour, budú pražskí Mr. Loco.

Najbližšie sa môžete zabaviť už túto sobotu 21. októbra v tradičnom dejisku Balkan Bashavelov - bratislavskom Véčku.


Malalata - jesenná Balkan Bashavel tour:

21. 10. - Bratislava,  Véčko - predpredaj vstupeniek | FB event
27. 10. - Prešov, Wave Klub
28. 10. - Košice, Kasárne/Kulturpark
3. 11. - Praha, Underground 36
4. 11. - Ostrava, Cooltour
10. 11. - Brno, Fléda
11. 11. - Žilina, Smer Music Bar
17. 11. - Trnava, Zelený kríček
18. 11. - Trenčín, Stejdž
25. 11. - Banská Bystrica, NJOY the BAR

Text: Hudba.sk (zdroj: Capo di tutti Party, Malalata)
Foto: archív Malalata