Anglický spevák Morrissey zverejnil videoklip ku skladbe Spent The Day In Bed. V úvode novinky tlačí futbalista Joey Barton 58-ročného interpreta po chodbe na invalidnom vozíku. Morrissey následne prezentuje pieseň s kapelou v Peckham Liberal Clube.

O réžiu sa postarala Sophie Muller, ktorej talent už využili napríklad aj Eurythmics, Annie Lennox, Sade, Garbage, Beyoncé, Shakespears Sister, Kings of Leon, Blur, No Doubt a mnohí ďalší. Anglický futbalista Joey Barton si na sociálnych sieťach spoluprácu so spevákom pochvaľoval. Z jeho vyjadrení možno čítať, že má k umelcovi veľký rešpekt a spoluprácu na nakrúcaní klipu si váži. 

Skladba Spent The Day In Bed sa bude nachádzať na albume Low in High School, ktorý muzikant vydá presne o mesiac. Album nahral v štúdiách La Fabrique vo Francúzsku a Forum v Ríme. Bude obsahovať celkovo dvanásť piesní. O produkciu sa postaral Joe Chiccarelli, s ktorým predtým spolupracovali napríklad Frank Zappa, The Strokes, Beck či The White Stripes.


Morrissey, celým menom Steven Patrick Morrissey, sa na hudobnej scéne pohybuje od konca 70. rokov. S kapelou The Smiths vydal v rokoch 1984 až 1987 štyri štúdiovky, pričom všetky sa umiestnili na prvom alebo druhom mieste britského albumového rebríčka. Po rozpade The Smiths odštartoval sólovú kariéru. Do roku 1997 vydal šesť sólových albumov, ktoré obsahovali skladby ako Suedehead, Piccadilly Palare, The More You Ignore Me, The Closer I Get alebo Alma Matters.

Následne sa na pár rokov odmlčal, no po návrate bol ešte úspešnejší. V roku 2004 vydal comebackovú nahrávku You Are The Quarry obsahujúcu singel Irish Blood, English Heart, po ktorej nasledovali Ringleader Of The Tormentors (2006), Years Of Refusal (2009) a World Peace Is None Of Your Business (2014). V roku 2013 vydal životopis Autobiography a predvlani debutový román List Of The Lost.

Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: FB.com/joe6barton

Súvisiaci interpreti: Morrissey