Americká herečka a speváčka Vanessa Hudgens síce u nás nikdy nepatrila medzi áčkové hviezdy, no minimálne mladšie vekové kategórie ju určite poznajú. Hviezda niekdajšieho muzikálového hitu High School Musical sa v novej skladbe Lay With Me rozhodla vrátiť k svojim koreňom a zaspomínať si na svoje začiatky v tínedžerskych filmoch.

Vanessa Hudgens sa v minulosti pokúšala o hudobnú kariéru, dnes je však známa najmä ako herečka. Svoj posledný album Identified vydala ešte v roku 2008, no napriek pozitívnemu ohlasu kritikov svoju kariéru speváčky ďalej nerozvíjala. Z času na čas sa však talentovaná rodáčka z Kalifornie rozhodne mikrofón "oprášiť" a väčšinou to stojí za to. Podobne tomu bolo aj v minulom roku, kedy hosťovala vo výbornom singli Shawna Hooka - Reminding Me.


Tentokrát sa nechala nahovoriť na spoluprácu s pomerne neznámym duom Phantoms. Dvojicu dídžejov z Los Angeles tvorí americký herec Kyle Kaplan a Vinnie Pergola. Podobne ako Vanessa, aj oni za svoju kariéru môžu vďačiť práve tínedžerským seriálom a televíznym filmom. Majú však na to úplne iný pohľad než väčšina ich kolegov, ktorí sa s odstupom času od podobných projektov často dištancujú.

Pohľad do minulosti

Pri sledovaní vizuálu Lay With Me by ste zrejme nemali problém uveriť tomu, že ide o soundtrack pre nejakú chystanú tínedžerskú komédiu. Opak je však pravdou. Ide o milú recesiu, ktorou sa trojica interpretov rozhodla zaspomínať na svoju mladosť, ktorú výrazne ovplyvnili práve filmy ako High School Musical či Hannah Montana.


"Počas nášho dospievania sme všetci hrali v Disney programoch, a preto sme sa rozhodli vzdať úctu našej minulosti. Keď sme s Vanessou premýšľali o tom, ako bude vyzerať video, vedeli sme, že táto myšlienka je niečo, z čoho by naši fanúšikovia aj fanúšikovia Disney boli nadšení. Video je o tom, že napriek tomu, že všetci dospievame a ideme ďalej, nemali by sme zabúdať na to, odkiaľ sme prišli," uvádzajú Phantoms.
 
Nostalgiu vo videu umocňuje účes Vanessy Hudgens. Tá v posledných rokoch preferuje kratší strih vlasov (ten má aj v závere videa), no na začiatku klipu sa objaví s účesom podobným tomu, aký mala práve počas nakrúcania filmovej série High School Musical. Jediné, čo po boku 26-ročnej herečky chýba, je Zac Efron.

 
Autor: Dušan MarkoFoto: Facebook.com/VanessaHudgens

Súvisiaci interpreti: Vanessa Hudgens