V kultúrnom centre Nová Cvernovka na Račianskej odštartoval hudobný program jesene dvoma úspešnými akciami - koncertom českej kapely Midi Lidi a techno párty Nočná s headlinerkou Nastyou Muravyovou z Ukrajiny. Aj v druhej polovici októbra sa je na čo tešiť - prídu výborné kapely, ktoré v Bratislave ešte nehrali a chýbať nebude ani tanečná elektronika.

Už túto nedeľu, 20. októbra, v klube Nová Cvernovka vystúpia Daughters, jedinečná noise-rocková skupina z amerického Rhode Islandu. Do Európy prichádzajú v rámci svojho turné k minuloročnému albumu You Won't Get What You Want, ktorý vznikol po ich vyše osemročnej odmlke a vyšiel na značke Ipecac Recordings, ktorej spoluzakladateľom je Mike Patton z Faith No More.

Napriek nekompromisnému názvu však fanúšikovia dostali presne to, čo od tejto temnej a uhrančivej kapely chceli - album plný eklektických skladieb, ktoré kombinujú prvky žánrov ako post-punk, hardcore, industrial a noise a v textoch rozprávajú príbehy. Síce v pomalších tempách než boli zvyknutí zo starších nahrávok, no návrat vyvolal právom nadšené reakcie poslucháčov aj hudobných kritikov.

Daughters na turné sprevádzajú screameri Jeromes Dream z Connecticutu a hardcore kapela z Prahy Decultivate. Bude to intenzívny večer, ktorý by si nemal nechať ujsť žiadny fanúšik skutočného hudobného undergroundu.

Facebook event / Predpredaj


S novým albumom Bubble Gum prichádzajú aj Holanďania De Staat, ktorých nové piesne sú podľa kritikov silnejšie ako kedykoľvek predtým. Vo svojej tvorbe miešajú alternatívny rock s rôznymi inými žánrami, čo vytvára veľmi špecifický zvuk. Naživo sa predstavia v stredu 23. októbra spolu s belgickou kapelou Shht, ktorej vystúpenia sú povestné svojou energiou a budú vo vás ešte dlho rezonovať.

Facebook event


Deň na to, vo štvrtok 24. októbra, Nová Cvernovka hostí ďalšiu hudobnú produkciu, tentokrát z domácej scény. Ficture je názov projektu hudobníka a producenta Gábora Tokára. Vo svojej tvorbe originálne spája rôzne žánre elektronickej hudby - ambient, downtempo, trip-hop, dubstep, IDM a drum&bass. Naživo predvedie komponovanie na elektronických mašinkách, ktoré dopĺňa o zvuky na akustických bicích.

Facebook event


Záver mesiaca bude patriť dvom elektronickým tanečným akciám. Cereal DJs na Slovensko prilákali hviezdu techna zo severoírskeho Belfastu. Dahryl prerazil vďaka remixu skladby Reasoning od Jamieho Curnocka. Na párty, ktorá sa uskutoční  v piatok 25. októbra, sa predstaví aj uznávaná slovenská techno dídžejka Leia Drex a tiež DAVS, ktorý je na scéne už dve desaťročia.

Halloween v Novej Cvernovke bude tradične patriť podujatiu, ktoré organizuje dídžejka a producentka B-Complex. Akcia s názvom HalloQueen spája techno a drum&bassovú párty s výstrednou šou v znamení drag queen a burlesque. 31. októbra tak na jednom pódiu uvidíte hviezdy elektronickej scény ako John B (UK) alebo Coco Berlin (DE) a provokatívne vystúpenia členiek Bratislava Burlesque a ďalších.


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Novej Cvernovky Vera Balko Čilagová. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: De Staat