Dvaja živelní pesničkári, Juraj Hnilica a Kaczi, sa spojili v piesni Dobrú noc z hôr, ktorej hlavné posolstvo je spájať. Pieseň oslavuje prírodu, život, jednoduchosť bytia, ženu a muža a sprevádza ju videoklip nakrútený v krásnej prírode v okolí Martina.

Obidvoch interpretov spája práve láska k prírode a radosť zo života. "Videoklip prevádza dej, kde sa symbolicky lúčime s dušami, ktoré nás opustili a putujú na druhú breh. Zároveň sa lúčime so zvukárom Radimom 'Mrošom' Vaněkom, ktorý tento svet opustil deň predtým, ako sme pieseň nahrávali," komentuje novinku Kaczi.

"Klip mal pôvodne vzniknúť už v lete, ale okolnosti nás nasmerovali až na jeseň, čo ukázalo ako najkrajšiu možnú variantu vďaka nádherne zafarbenej prírode. Znovu sme sa utvrdili v tom, že je všetko tak, ako má byť," dodáva Juraj Hnilica. O kameru sa postaral Tomáš Bartaloš a scenár vznikol spoločne deň pred natáčaním.


"Veľmi sa teším z tohto krásneho spojenia, keďže v Kaczi som objavil veľký kus seba v ženskej podobe. Veľakrát pri tvorbe piesne až po samotný klip, som si povedal, že toto spojenie prišlo fakt 'zhora' a malo sa udiať, lebo veci, čo sa nám diali na tejto jedinečnej ceste, je ťažko opísať slovami. Som nesmierne šťastný a vďačný, že sme mohli spoločne vytvoriť niečo tak pekné," uviedol ku spolupráci Juraj.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Juraj Hnilica. Správu sme upravili.

Foto: Tomáš Bartaloš

Súvisiaci interpreti: Juraj Hnilica