Zosnulú legendu česko-slovenskej populárnej hudby Miroslava Žbirku si verejnoprávna RTVS pripomenie aj v deň jeho poslednej rozlúčky. Tá sa bude konať v piatok 19. novembra v Prahe. Spevák a skladateľ zomrel v stredu 10. novembra vo veku 69 rokov.

Jednotka prinesie o 16:25 Mimoriadne správy venované rozlúčke so speváckou legendou a o 16:45 portrét speváka Miroslava Žbirku z cyklu GEN.sk. Dvojka v piatok 19. novembra o 13:30 a 22:50 uvedie mimoriadnu reprízu talkshow Anjeli strážni s jeho účasťou a Trojka odvysiela v piatok o 17:45 archívnu reláciu Večer televízneho archívu z roku 1993.

Miroslava Žbirku si v piatok pripomenú aj rozhlasové okruhy RTVS. Medzi pozvanými na poslednú rozlúčku so speváckou legendou je aj moderátor Rádia Slovensko Roman Bomboš, ktorý v popoludňajšom vysielaní po 14:00  prinesie aktuálne informácie z miesta jej konania - pražského Krematória Strašnice. K mikrofónu si pozve aj Laca Lučeniča, s ktorým Miroslav Žbirka mnoho rokov hral a tvoril hudbu.

Rádio Regina Stred v deň rozlúčky s česko-slovenskou hudobnou legendou prinesie svojim poslucháčom bohatý výber hudby z jeho tvorby a v prúdových reláciách Rádiobudík, Štvorlístok U nás doma zaznejú spomienky na jeho život, koncertovanie i ohlasy poslucháčov.

Na poslednej rozlúčke so zosnulým spevákom sa na pozvanie jeho rodiny zúčastní aj prezidentka SR Zuzana Čaputová. TASR o tom informoval Lukáš Laczko z Kancelárie prezidenta SR.

Prečítajte si tiež:

Stále mal veľké plány, ale už ich neuskutoční. Vo veku 69 rokov zomrel Miro Žbirka

Laco Lučenič spomína na Mekyho: Bolo to silné, intenzívne, neopakovateľné

Playlist "Mekyho stovka"

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér RTVS Stanislav Čačko. Správu sme upravili a doplnili o aktuálnu informáciu z TASR.

Foto: Khalil Baalbaki

Súvisiaci interpreti: Miro Žbirka