Britská speváčka Ellie Goulding, označovaná za jeden z najväčších hudobných objavov ostatných rokov, včera vydala nový singel Figure 8, ku ktorému už v novembri predstavila videoklip. Ide o druhý oficiálny singel z albumu Halcyon, ktorý Goulding v rámci svojho pripravovaného turné predstaví aj v Bratislave.

Ellie Goulding predstavila skladbu Figure 8 fanúšikom už v septembri, kedy ju odohrala na svetoznámom iTunes Festivale. Oficiálny videoklip k singlu zverejnila v predstihu, za necelý mesiac si ho už pozreli takmer 3 milióny fanúšikov.

Ellie Goulding - Figure 8

Singel pochádza z aktuálneho albumu Halcyon, z ktorého už vyšiel úspešný singel Anything Could Happen. Album, ktorý vyšiel v októbri tohto roka, obsahuje trinásť skladieb a jeden bonus. Všetky skladby si Ellie Goulding napísala sama vo svojom rodnom meste Hay Valley v západnom Anglicku. O produkciu sa postaral Jim Eliot z producentského dua Kish Mauve, ktoré sa v minulosti podieľalo aj na albumoch speváčok Kylie Minogue alebo Ladyhawke. 

Svoj v poradí druhý album bude Ellie Goulding v roku 2013 propagovať na turné. Jednou z jeho zástavok bude aj Bratislava, kde speváčka vystúpi 23. apríla v Ateliéri Babylon.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka usporiadateľskej agentúry Ore Pole. Viac informácií o koncerte nájdete na www.orepole.sk alebo na www.facebook.com/orepole.

Súvisiaci interpreti: Ellie Goulding