Americká speváčka Madonna prostredníctvom služby Instagram prezradila, že album, ktorý na internete zverejnili bez jej vedomia, je len demo. Interpretka taktiež vyzvala fanúšikov a fanúšičky, aby skladby nepočúvali.

"Ďakujem, že to nebudete počúvať! Ďakujem za vašu oddanosť! Ďakujem, že si počkáte a ak ste to už počuli, vedzte, že ide len o nedokončené demá, ktoré ukradli už pred časom a nie sú pripravené na prezentáciu vo svete," napísala Madonna. 56-ročná hudobníčka na Instagrame neskôr únik albumu prirovnala k "umeleckému znásilneniu" a označila ho za "formu terorizmu". Tieto príspevky však následne vymazala.

Rodáčka z Bay City v Michigane na svojej trinástej štúdiovej nahrávke pracuje od minulého roka, zatiaľ však nezverejnila jej názov ani plánovaný termín vydania. Na internete sa objavila pod názvom Iconic. Medzi jedenástimi zverejnenými skladbami sú piesne Rebel Heart, Bitch I'm Madonna, Joan of Arc a Make the Devil Pray, ktoré Madonna avizovala už dávnejšie. Speváčka na novinke spolupracuje napríklad s lídrom formácie One Republic Ryanom Tedderom, Diplom, Aviciim či Nataliou Kills.

Už pred zverejnením ukradnutých demo nahrávok sa dostali na verejnosť ukážky z albumu. Speváčkin manažér Guy Oseary vtedy vyzval fanúšikov, aby pomohli s hľadaním vinníka.

Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk)
Foto: Mert & Marcus - Facebook.com/madonna

Súvisiaci interpreti: Madonna