Americká speváčka Ariana Grande ohlásila veľké svetové turné, na ktoré v budúcom roku pôjde pri príležitosti nedávno vydaného albumu Sweetener. Medzi európske metropoly, kde predstaví nielen väčšinu svojich doterajších hitov, ale aj úplné novinky, zahrnula aj Prahu, Viedeň a Krakov.

Jej prvou zastávkou v blízkosti Slovenska bude 3. septembra Viedeň (Stadthalle), 8. septembra vystúpi v pražskej O2 aréne a o deň neskôr v Tauron Arene v Krakove.

Dvadsaťpäťročná speváčka odštartovala svoju kariéru v roku 2008, teda vo svojich pätnástich rokoch, kedy získala svoju prvú rolu na Broadwayi. Nasledovalo niekoľko televíznych rolí, ďalšie divadelné predstavenia a jej hlas sme mohli počuť napríklad aj v animovaných filmoch. Jej spevácka kariéra sa píše od roku 2011, pričom prvé úspechy sa dostavili vlastne okamžite.

Speváčka v USA zabodovala hneď svojimi prvými singlami Put Your Hearts Up, The Way alebo Baby I, globálny úspech prišiel ale až v roku 2014. To vyšiel singel Problem s hosťujúcou Iggy Azalea, ktorý po svete získal viac ako dvadsať platinových statusov. Podobne si viedol aj song Break Free, ktorý pre speváčku produkoval úspešný DJ a producent Zedd alebo singel Bang Bang, ktorý s Arianou natočili Jessie J a Nicki Minaj. To celé Ariana spečatila v rovnakom roku aj vydaním albumu My Everything, z ktorého predala viac ako milión kusov.


Ďalšie roky popularita Ariany Grande stúpala doslova raketovou rýchlosťou. Prišli spoločné single s The Weekndom a Andrea Bocellim a predovšetkým v roku 2016 album Dangerous Woman s titulným singlom a hitom Into You. Aktuálne je Ariana Grande jednou z najúspešnejších amerických speváčok poslednej dekády. Na svojom konte má štyri radové albumy, niekoľko EPček a takmer štyri desiatky singlov.

V súčasnej dobe už pracuje na ďalšej štúdiovej nahrávke pomenovanej Thank U, Next, ktorú ohlásila v novembri rovnomenným singlom a videoklipom a zlomila hneď niekoľko rekordov. Z nahrávky už predstavila aj ďalšiu pieseň Imagine. Veľkú popularitu si získala aj svojím vrelým a bezprostredným prístupom ku svojim poslucháčom, ktorých má naprieč všetkými vekovými kategóriami. Možno aj vďaka tomu ju napríklad na Instagrame sleduje už viac ako 139 miliónov fanúšikov.


Výpravné turné Sweetener World Tour odštartuje v marci budúceho roka v Amerike, do Európy príde speváčka v auguste. Vystúpi celkom v devätnástich metropolách, okrem iného aj v Londýne, Paríži, Dubline, Berlíne alebo Glasgowe.

Fanúšikov čaká veľká šou, počas ktorej speváčka zaspieva väčšinu svojich hitov, ale dôjde samozrejme aj na songy z albumu Sweetener či na úplné novinky z jej repertoáru. Okrem klasických vstupeniek na sedenie a státie budú v predaji aj špeciálne VIP balíčky obsahujúce špeciálne darčeky, zážitky alebo aj osobné stretnutie s Arianou Grande.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Jaromír Koc z Echo Promotion. Tlačovú správu sme doplnili.

Súvisiaci interpreti: Ariana Grande