Speváčka Katarína Koščová už tradične záver roka venuje vianočným koncertom, ktoré ale v súčasnosti musela kvôli aktuálnej epidemiologickej situácii výrazne obmedziť. Okrem niekoľkých komornejších vystúpení pripravila aspoň jeden špeciálny koncert, na ktorom ju 22. decembra o 19:00 uvidíte so širšou zostavou hudobníkov.

Katarína Koščová je jedna z mála slovenských interpretov, ktorí majú pripravený rýdzo vianočný repertoár. Spolu so svojimi muzikantmi originálne spracovali tradičné slovenské koledy a tiež niekoľko svetových vianočných hitov (Santa Claus is coming to town, Let it snow a ďalšie).

"Advent a Vianoce sú mojim najobľúbenejším obdobím v roku, a zároveň je decemberzvyčajne našou najsilnejšou koncertnou sezónou. Tohto roku je to z objektívnych dôvodov inak, preto sa veľmi tešíme, že môžeme odohrať aspoň zopár online koncertov a ostať tak aspoň touto formou v kontakte s divákmi," hovorí speváčka. 

Tešiť sa môžete na osemčlennú zostavu kvalitných hudobníkov: Katku bude sprevádzať klavirista Daniel Špiner, kontrabasista Viliam Cicoň, perkusionista Miroslav Szirmai, gitarista Michal Brandys a sláčikové kvarteto v zložení Karolína Krígovská (husle), Kamila Dujavová (husle), Martin Jeriga (viola) a Thomas Bertolotti (violončelo).

Vďaka spolupráci s PKO v Prešove je dejiskom koncertu historická sála Čierny orol. Premiéra je naplánovaná na 22. decembra o 19:00 online na sociálnej sieti. Prístupný bude zdarma, s možnosťou zaplatenia dobrovoľného vstupného. Okrem oficiálneho profilu speváčky www.facebook.com/katarinakoscova môžete koncert sledovať aj na FB stránkach partnerov, vrátane Hudba.sk.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Alexander Čerevka z vydavateľstva Slnko Records. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Michal Pivovar