Bratislavské vystúpenie ABBA The Show, ktoré sa malo pôvodne konať v Hant Aréne na Pasienkoch, sa z technických príčin presúva do Aegon arény NTC. Dátum koncertu je 26. januára, pôvodne zakúpené vstupenky ostávajú v platnosti. Informovala o tom usporiadateľská agentúra XL Promotion.

Hity legendárnej švédskej štvorice ABBA v Bratislave odznejú po dvoch rokoch. Šou švédskeho "viac než revival" zoskupenia Waterloo mohli vo februári 2010 vidieť fanúšikovia v Žiline, Košiciach a Bratislave. Do Incheba Expo Arény v hlavnom meste Slovenska vtedy projekt prilákal takmer všetky vekové kategórie fanúšikov. Vystúpenie protagonistov na prvý pohľad takmer nerozoznateľných od originálnych hviezd ponúklo najväčšie hity ABBA, okrem iných aj Mamma Mia, Fernando, Money, Money, Money, Dancing Queen, Thank You For the Music alebo Chiquitita
Atmosféru okrem svetoznámych hitov umocnili aj "dobové" disco kostýmy, ktoré počas večera zmenili interpreti niekoľkokrát. Skupina Waterloo sa predviedla aj s dvoma pôvodnými členmi sprievodnej kapely ABBA - saxofonistom Ulfom Anderssonom a gitaristom Jannem Schafferom - a s londýnskym symfonickým orchestrom pod vedením Matthewa Freemana.

Brunetu Fridu Lyngstad v šou nahradila Katja Nord a blondínu Agnethu Fältskog Camila Hedrén. Dvojica speváčok založila v roku 1996 skupinu Waterloo, ktorej dánska promo agentúra navrhla účinkovanie v šou s hitmi od skupiny ABBA. Obe sa na vystúpeniach podieľajú nielen ako spevácky - pripravujú aj kostýmy a tiež navrhujú scény. ABBA The Show videli naživo už viac ako dva milióny ľudí v 33 krajinách. Najväčšiu šou absolvovali v brazílskom Sao Paule, kde sa na nich prišlo pozrieť 70-tisíc ľudí. 
Tento mesiac ABBA The Show zavíta aj do Prahy, konkrétne do O2 areny v stredu 25. januára.

Zdroj: XL Promotion, archív Hudba.sk
Foto: Igor Daniš

Súvisiaci interpreti: ABBA