Mladá slovenská kapela Ankramu, ktorá minulý rok debutovala eponymným albumom, svoju tvorbu predstaví na štyroch koncertoch v Česku a na Slovensku.

Repertoár skupiny Ankramu tvoria originálne piesne so slovenskými textami dopĺňané improvizovanými plochami. Charakteristickými prvkami ich hudby sú atmosféra, spontánnosť, otvorenosť, rituálnosť, autentické texty a netradičný prístup ku kompozícii. Skupina vo svojej tvorbe nadväzuje na odkaz umelcov ako Dežo Ursiny, Marek Brezovský, Andrej Šeban, Marián Varga alebo Jaro Filip, ovplyvnená je tiež scénou modernej improvizovanej hudby.

Naživo sa o tom budete môcť presvedčiť v Prahe (29.1), Brne (30.1), Košiciach (4.2) a v Prešove (5.2). Skupina predstaví piesne z debutového albumu, ktorý v septembri pokrstil Maroš Hečko. Na pražskom koncerte sa k Ankramu pridá ako hosť klavirista Vojtěch Procházka, ktorý sa podieľal aj na niektorých nahrávkach na albume. Členmi Ankramu sú Michal Kramár (spev), Michal Matejka (gitara), Lukáš Mutňanský (basová gitara) a Jozef Krupa (bicie).


Debutovú nahrávku kapely si môžete v plnej dĺžke vypočuť na Youtube. Kapelu môžete podporiť jeho kúpou na Bandcampe a sledovať jej novinky na oficiálnom webe ankramu.com a na www.facebook.com/ankramu.


Pozvánka na turné:


Text: Hudba.sk (zdroj: Ankramu)
Foto: Ankramu.com