Írska kapela U2 zverejnila videoklip k piesni Get Out Of Your Own Way. V animovanej novinke sa objavili aj samotní muzikanti, americký prezident Donald Trump alebo členovia Ku Klux Klanu.

"Podľa nás sa v roku 2017 fašisti po celom svete opäť cítili dosť sebaisto na to, aby zdvihli svoje hlavy, a to vďaka podpore Trumpa a ďalších svetových lídrov, ktorí využívajú ľudský strach na vytváranie ďalších múrov a izolácie," uviedli tvorcovia videoklipu, izraelský tím Broken Fingaz.

V klipe okrem amerického prezidenta a rasistickej organizácie možno vidieť aj utečenca vyplaveného na pobrežie, ľudí rôznych rás na planéte rozdelenej vysokými plotmi alebo múr, ktorý rozdelí čínsky znak jin a jang.


Skladba Get Out Of Your Own Way sa nachádza na albume Songs of Experience, ktorý formácia vydala vlani 1. decembra. Nahrávka obsahuje celkovo 13 skladieb, medzi ktorými je aj singel You're the Best Thing About Me, venovaný deťom hudobníkov. Štrnásta štúdiovka U2 dobyla americký rebríček Billboard 200 a v UK Charte sa dostala na piate miesto.

Prečítajte si tiež: U2 na jeseň opäť vyrazia na európske turné. Poznáme miesta a dátumy 

Vypočujte si album Songs of Experience na Deezeri:



Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív), Hudba.sk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: U2