Bubeník americkej pop-punkovej formácie Blink-182 Travis Barker s kapelou nevycestuje na austrálske turné. Dôvodom je fakt, že má ešte stále strach z lietania, a dopraviť sa do Austrálie iným prostriedkom by bolo časovo veľmi náročné.

Travis Barker prežil v roku 2008 tragickú leteckú nehodu, pri ktorej v Columbii zahynuli štyria členovia posádky. Prežil len on a DJ AM alias Adam Goldstein, no ani ten už nie je medzi živými, v auguste 2009 sa totiž predávkoval. Bubeníka, ktorý po nehode ešte nikde neletel a všade sa prepravuje len loďou alebo autom, na turné nahradí iný bubeník.

Príčinou leteckého nešťastia lietadla Learjet 60 z 19. septembra 2008 boli podhustené pneumatiky. Ďalšími faktormi, ktoré nehodu spôsobili, bolo rozhodnutie neskúsenej 31-ročnej pilotky Sarah Lemmon neodložiť let a k nešťastiu prispela i drobná výrobná chyba na lietadle. Medzi obeťami boli dvaja členovia posádky a dvaja pasažieri - Barkerov osobný strážca Charles Still a osobný asistent Chris Baker.

Blink-182 fungovali v rokoch 1992 až 2005 a počas tohto obdobia vydali päť štúdiových albumov, z ktorých komerčne najúspešnejší bol v poradí tretí s názvom Enema of the State (1999). Pochádzajú z neho hity What's My Age Again?, All the Small Things a Adam's Song. V roku 2005 vydali kompiláciu s jednoduchým názvom Greatest Hits a odmlčali sa.

Návrat na scénu oznámili vo februári 2009 na 51. udeľovaní cien Grammy. Následne odohrali množstvo koncertov a potom sa zatvorili do štúdia, aby nahrali šiestu štúdiovku Neighborhoods obsahujúcu single Up All Night a After Midnight, ktorá vyšla v septembri 2011. Vlani v decembri kapela uviedla na trh EP nahrávku Dogs Eating Dogs. Okrem Travisa Barkera zostavu formácie dopĺňajú basgitarista a spevák Mark Hoppus a gitarista a spevák Tom DeLonge.


Informácie pochádzajú z webovej stránky nme.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/immawinnerbaby

Súvisiaci interpreti: Blink-182