Skupina Korben Dallas sa po nečakanom zisku Krištáľového krídla dočkala ďalšieho milého prekvapenia. Je ním podmanivý nový vizuál k minuloročnému singlu Za sklom, ktorý v rámci svojej semestrálnej práce vytvoril študent animácie a fanúšik kapely Tomáš Červený.

V krátkej dobe je to už druhé kvalitné študentské video z Česka, ktorého tvorcu inšpirovali slovenskí hudobníci. Koncom januára sme informovali o videoklipe k piesni Zrkadlia nás od Fallgrapp, ktorý natočili českí študenti, teraz sa niečo podobné prihodilo aj skupine Korben Dallas. Kapelu oslovil študent animácie na Západočeskej univerzite v Plzni Tomáš Červený, ktorý si vybral skladbu Za sklom a vytvoril k nej animovaný klip.

Pieseň pochádza zo stále aktuálneho albumu Korben Dallas Banská Bystrica (recenzia) a oficiálny videoklip k nej kapela zverejnila ešte na jeseň minulého roka. Minimalistický, hypnotický klip obsahoval zábery zo živého streamu z medzinárodnej vesmírnej stanice ISS, ktoré skupina použila na základe voľnej licencie od NASA. Aj nový vizuál sa nesie v magickom duchu, vesmírne zábery v ňom však nahradil animovaný príbeh stretu jeleňa a človeka v zasneženom lese. Po zrážke zvieraťa s autom sa dej prehupne do surrealistickej roviny, v ktorej si ho môže každý interpretovať po svojom, podobne ako text piesne.


Menšie mestá aj návrat do Ateliéru Babylon

Korben Dallas
 aj tento rok pokračujú v turné k novému albumu, pričom v súčasnosti navštevujú najmä menšie mestá, do ktorých nestihli zavítať na jeseň. Skupina v zložení Juraj Benetin (spev, gitara), Lukáš Fila (basgitara), Ozo Guttler (bicie) už tento víkend vystúpi vo Zvolene a Brezne, v marci budú nasledovať Púchov a Ružomberok.

Tešiť sa však môže aj domáce, bratislavské publikum. V stredu 25. marca totiž Korben Dallas po troch mesiacoch opäť vystúpia v Ateliéri Babylon. "V decembri sme tam odohrali veľmi pekný koncert s kapelou Fallgrapp. Tešíme sa, že sa pred bratislavským publikom predstavíme po kratšej pauze znovu," hovorí basgitarista Lukáš Fila. Na bratislavskom koncerte sa predstaví ako špeciálny hosť aj jeden z objavov relácie Demovnica na Rádiu_FM, Tante Elze. Tá v decembri vydala debutové EP Keď nevieš kam z konopí. Speváčka, klaviristka a skladateľka na koncerte v Ateliéri Babylon vystúpi aj s kapelou.

Vstupenky si môžete kúpiť exkluzívne v sieti Predpredaj.sk, prvých 200 lístkov na státie je k dispozícii za zvýhodnenú cenu 10 eur.

Aktuálne koncerty Korben Dallas:

20. 2. Zvolen, DK ŽSR
21. 2. Brezno, Bombura
14. 3. Púchov, Queen’s Pub
21. 3. Ružomberok, Čajovňa Relax
25. 3. Bratislava, Ateliér Babylon (špeciálny hosť: Tante Elze)

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Redakciu Hudba.sk informoval manažér skupiny Matúš Németh.

Foto: Marko Erd / Tomáš Červený

Súvisiaci interpreti: Korben Dallas