Skladba Stay Young skupiny Oasis zaznela naposledy naživo pred 22 rokmi. Liam Gallagher teraz sľúbil fanúšikom, že ju zaradí do svojich setlistov na blížiacich sa koncertoch a nebráni sa ani ďalším pesničkám od legendárnej kapely. Správa by mohla potešiť aj návštevníkov Pohody 2019, keďže práve na trenčianskom letisku sa Liam Gallagher objaví v úlohe headlinera už o pár mesiacov.

Napriek tomu, že obaja bratia Gallagherovci sú úspešní aj v sólovej tvorbe, volanie fanúšikov po piesňach Oasis neutícha. Vyhovieť ich výzvam sa teraz rozhodol Liam Gallagher, ktorý sa vyjadril pozitívne k požiadavke piesní Stay Young či She’s Electric, ktorú naposledy odohrali Oasis ešte v roku 2002 počas Heathen Chemistry Tour.

Liam Gallagher vydal v roku 2017 svoj sólový debut As You Were, ktorý si vyslúžil oslavné kritiky a dostavil sa aj komečný úspech. Nahrávka tak rovno po uvedení vystrelila na vrchol britského albumového rebríčka Uk Albums Chart. Aktuálne Liam pracuje na svojej druhej sólovke, ktorá by mala vyjsť v septembri, no na Twitteri spevák istému fanúšikovi napísall, že to bude ešte pred septembrom. 

O Liamovi Gallagherovi hovoria britské médiá ako o poslednej veľkej rock'n'rollovej hviezde a jeho vystúpenia si získavajú vysoko pozitívne hodnotenia. Pravdivosť týchto slov si budú môcť naživo overiť aj slovenskí fanúšikovia na tohtoročnej Pohode, ktorá sa uskutoční od 11. do 13. júla na letisku v Trenčíne. Medzi potvrdenými menami sú Lykke LiThe RootsThe 1975 či Michael Kiwanuka


Autorka: Marína Valentovičová (zdroj: nme.com)
Foto: Ben McQuaide

Súvisiaci interpreti: Oasis