Už o necelý mesiac do šiestich slovenských miest zavíta raper Vec spolu so skupinou Zlokot. Hudobníci zo Zlokotu sa okrem vlastného "predkapelového" koncertu predstavia aj ako Vecova sprievodná kapela. Na pódiu sa tak stretne s Lyrikom, ktorý, rovnako ako rodák zo Zlatých Moraviec, patrí medzi priekopníkov slovenského hip-hopu.

Neodmysliteľnou súčasťou hip-hopovej kultúry je aj graffiti, a práve tento element sprevádza kompletný vizuál celého turné. Tomu zodpovedá plagát aj teasingové spoty, ktoré hudobníci predstavili včera. Ako to Vecovi a Lyrikovi išlo v nočných uliciach, pod hrozbou dolapenia, si pozrite na konci článku.

Lyrik je bývalým členom kapely JSS, ktorá bola jednou z prvých hip-hopových formácií na Slovensku. Neskôr pôsobil v projekte Modré hory spoločne s Benem, aktuálne sa však naplno venuje superkapele Zlokot. Tá je čerstvým víťazom ceny Nováčik roka z Radio_Head Awards a minulý týždeň vydala debutový album s názvom Slowakische Idiot, ktorý už zbiera prvé pozitívne recenzie. Čerstvú smršť rapu, gitár, punku, dubstepu a elektroniky si môžete kúpiť na webe vydavateľstva Slnko records. 

Vec
predstaví na turné nielen nový album Stereo Farbo Slepo, ale aj staré klasiky, pričom chrbát mu bude spoza DJ pultu ale aj mikrofónu kryť Škrupo. Aktuálny album ocenený na Radio_Head Awards ako Album roka je k dispozícii už aj na vinylových platniach ako 2xLP, napríklad na Artattack.sk.

Termíny a miesta turné VEC mi ZLOKOT:

4. apríl - Košice, Déjà vu (Stará sladovňa)
5. apríl - Prešov, Jam club (Klub 1898)
6. apríl - Nitra, Valašský šenk
11. apríl - Trnava, Artklub
12. apríl - Bratislava, KC Dunaj
13. apríl - Nové Mesto nad Váhom, Klub za rampami




Informácie a vizuály pre Hudba.sk poskytol Martin Kukoľ, PR manažér turné.

Súvisiaci interpreti: Vec, Zlokot