Po dvojročných prípravách je stanovený dátum vydania 7-palcovej vinylovej edície posledného albumu rapera Jay Z. Kolekcia s pôsobivou grafickou úpravou vyjde 20. marca v obmedzenom množstve tisíc kusov.

O vydaní nahrávky Magna Carta Holy Grail (2013) vo vinylovej podobe diskutovali Jack White a Jay Z už od jej vydania, ale až teraz naberá reálne kontúry. Dátum vydania vinylovej verzie raperovej dvanástej štúdiovky je stanovený na 20. marec. White chce týmto osláviť expanziu vlajkovej predajne svojho vydavateľstva Third Man Records v Nashville, uvádza Pitchfork.

Kolekcia má pozostávať z ôsmich platní obsahujúcich na každej strane jednu pieseň. Majú byť súčasťou viazaného balenia pripomínajúce cenzúrované vládne dokumenty. V súvislosti s touto grafickou témou bude mať každý singel priložený aj stierateľný list. Po jeho zotretí sa poslucháčovi naskytne pohľad na text počúvanej skladby. O dizajn sa postaral Brian Roettinger, ktorý je aj autorom bookletu CD verzie albumu. V predaji bude k dispozícii len tisíc kusov.

Pozrite si grafické spracovanie vinylovej edície albumu Magna Carta Holy Grail:


Autor: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork)
Foto: artwork

Súvisiaci interpreti: Jack White, Jay-Z