Britský gitarista Johnny Marr, známy z už nefungujúcej legendárnej skupiny The Smiths, nahral vlastnú verziu skladby I Feel You. Skladbu, v ktorej je oproti originálu viac gitár a rockovej "špiny", zverejnil tento týždeň spolu s videoklipom, v ktorom skladbu spolu s kapelou prezentuje v tmavej miestnosti.

Cover hitu Depeche Mode z albumu Songs of Faith and Devotion (1993) vyjde ako singel 18. apríla v rámci Record Store Day, pričom na B strane sa bude nachádzať koncertná verzia skladby The Smiths Please, Please, Please, Let Me Get What I Want.

"Keď robíte coververziu nejakej piesne, musíte do toho dať niečo svoje. Hral som ju na turné v šatni a znelo to dobre, začal som spievať a pohrali sme sa s ňou počas zvukovej skúšky, a napokon sme ju zahrali ako prídavok. Keď sme ju zahrali po prvý raz, niekto zverejnil záznam na YouTube a nakoniec sa z nej stal veľmi obľúbený prídavok. Po skončení turné mi navrhli, aby som spravil niečo pre Record Store Day a táto pieseň sa mi na to presne hodila," objasnil Johnny Marr výber skladby I Feel You.


Johnny Marr spoluzakladal spomínaná kapelu The Smiths v roku 1982. S formáciou vydal štyri štúdiovky, pričom všetky sa umiestnili na prvom alebo druhom mieste britského albumového rebríčka. Po ukončení činnosti skupiny v roku 1987 následne pôsobil vo formáciách Electronic, The The, Modest Mouse či The Cribs. S kapelou Johnny Marr + the Healers vydal počin Boomslang (2003). Vo februári 2013 uviedol na trh prvý sólový album The Messenger, na ktorý nadviazal nahrávkou Playland (2014). Podieľal sa aj na soundtracku filmu Počiatok (2010).

Pripomeňte si originálnu verziu I Feel You:


Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk, archív)
Foto: Gilles Toucas - Johnny-marr.com

Súvisiaci interpreti: Depeche Mode, Johnny Marr