Bratislavská skupina Billy Barman, ktorá tento rok získala cenu Radio_Head Award v kategórii Singel roka za pieseň Strmá voda, začala v marci nahrávať svoj druhý album. Nový singel s názvom Ľudožrút spoznáme už čoskoro a v máji bude mať premiéru videoklip. Stane sa tak vo vysielaní medzinárodnej hudobnej stanice MTV Rocks.

Videoklip Ľudožrút sa bude natáčať na budúci týždeň a premiéra na MTV Rocks by sa mala uskutočniť v máji ešte pred špeciálnym koncertom, na ktorom Billy Barman predvedie novinku naživo a oslávi s fanúšikmi svoj zahraničný úspech. Koncert sa uskutoční v piatok, 17. mája, v srdci Bratislavy na Hviezdoslavovom námestí a bude zdarma. Uskutoční sa totiž práve pod hlavičkou MTV Rocks s podporou digitálnej televízie UPC.

Kapela, ktorej zostavu v súčasnosti tvoria Juraj Podmanický, Jozef Vrábel, Juraj Labaj, Kubo Tvrdík a Teo Heriban, sa opätovného koncertovania v Bratislave nevedia dočkať. "Záujem MTV Rocks a jej fanúšikov je pre nás veľká výzva a zároveň zodpovednosť robiť hudbu tak, ako ju cítime. Tešíme sa, že vďaka UPC uvidíme po dlhej dobe svojich fanúšikov opäť naživo," prezradil Ďuro Podmanický.

Názov nového albumu sa fanúšikovia dozvedia v máji, na spomínanom koncerte by mali odznieť okrem singla Ľudožrút aj ďalšie horúce novinky. Tie kapela začala nahrávať pred mesiacom v štúdiu Lavasound Mareka Rakovického. Koncom marca zverejnili aj video z nahrávania. Samotný album by sa mal dostať na trh na v jeseni. Viac informácií o kapele nájdete na oficiálnom webe www.billybarman.sk.


Hudobnú televíziu MTV Rocks prináša slovenským fanúšikom rocku a alternatívy digitálna televízia UPC. "UPC Broadband Slovakia ako zahraničnú spoločnosť pôsobiacu aj na Slovensku vždy poteší úspech slovenskej značky v zahraničí. Skupina Billy Barman je toho jasným dôkazom," hovorí obchodná a marketingová riaditeľka UPC Broadband Slovakia Pavla Drábeková.

Informácie pre Hudba.sk poskytli PR manažéri Vladimír Kroupa a Martin Kukoľ.

Foto: Billybarman.sk

Súvisiaci interpreti: Billy Barman