Barbadoská krásavica, ktorá bola v poslednej dobe viac sporo odetá než oblečená, prekvapuje nielen politicky ladeným videoklipom, ale aj šatníkom. Namiesto rôznych presvitavých sieťok v tvare večerných šiat je teraz v jednoduchom bielom tričku, džínsoch a koženej bunde. Napriek tomu ani tomuto videu nechýba kúsok erotiky.

Po spolupráci s Kanye Westom a Paulom McCartneym (FourFiveSeconds) propaguje Rihanna svoj avizovaný ôsmy album ďalším videoklipom. V novinke American Oxygen sa snaží na seba vrhať svetlo človeka, ktorému spoločnosť nie je ukradnutá, no ani tak si neodpustí menšiu provokáciu svojím telom.

Pád dvojičiek vs. vztýčené bradavky

Už po pár sekundách päťminútového videa vítajú diváka Rihannine bradavky zahalené bielym tričkom počas jej hrdého rozpaženia pred americkou vlajkou. Vo videoklipe sa následne striedajú dôležité a hlavne citlivé okamihy z histórie Spojených štátov s rozcítenou Barbadosankou. Medzi obrázkami sa tak mihne pohreb Martina Luthera Kinga, protesty na Wall Street, ale aj pád Svetového obchodného centra po teroristickom útoku.

Singel mal premiéru 5. apríla prostredníctvom novej služby na streamovanie hudby a videí Tidal. Pieseň, ktorá je po nedávno zverejnenej skladbe Bitch Better Have My Money vyzretým a silným prekvapením s textom o imigrantoch, menšinách a "novej Amerike", produkoval Alex da Kid (Eminem, T.I.) spolu s Kanye Westom, no spolupracoval na nej aj Sam Harris z rockovej kapely X Ambassadors. Videoklip režisérsky zastrešila trojica Darren Craig, Jonathan Craven a Jeff Nicholas.


Autor: Marek Majzon
Foto: Facebook.com/rihanna, Youtube 

Súvisiaci interpreti: Rihanna