Patrí k najproduktívnejším hudobníkom - za 15 rokov vydal dvanásť albumov, či už ako J. Tillman alebo Father John Misty. Jeho minuloročná nahrávka Pure Comedy bola nominovaná na Grammy v kategórii alternatívna hudba. Father John Misty v nastúpenom tempe pokračuje a už prvého júna uvedie na trh ďalšíu štúdiovku.

Nahrávka s názvom God's Favorite Customer bude obsahovať desať skladieb, pričom Father John Misty najnovšie predstavil dve z nich - piesne Just Dumb Enough to Try a Disappointing Diamonds Are the Rarest of Them All.


Album ponúkne aj skladbu Mr. Tillman, ktorú muzikant uviedol už vo februári aj s videoklipom. Zverejnené skladby naznačujú, že sa môžeme tešiť na melancholický pesničkový album, hudobne prepracovaný do dokonalosti, ktorý zoberie poslucháčov do vlastného sveta. 

Tracklist albumu Father John Misty - God’s Favorite Customer:

1. Hangout at the Gallows
2. Mr. Tillman
3. Just Dumb Enough to Try
4. Date Night
5. Please Don't Die
6. The Palace
7. Disappointing Diamonds Are the Rarest of Them All
8. God's Favorite Customer
9. The Songwriter
10. We're Only People (And There's Not Much Anyone Can Do About That)


Father John Misty, vlastným menom Joshua Michael Tillman, vydal ako J. Tillman osem sólových albumov. Neskôr začal vystupovať pod pseudonymom Father John Misty a vydal nahrávky Fear Fun (2012), I Love You, Honeybear (2015) a Pure Comedy (2017).

V roku 2015 na seba upozornil, keď nahral coververzie skladieb Blank Space a Welcome To New York speváčky Taylor Swift. Objavil sa tiež v klipe k piesni Freak speváčky Lany Del Rey. S kapelou Fleet Foxes nahral album Helplessness Blues (2011).


Zdroj: SITA (Pitchfork.com), Hudba.sk
Foto: Pari Dukovic

Súvisiaci interpreti: Father John Misty