Spevák a gitarista Štěpán Urban, finalista speváckej šou SuperStar z roku 2015, sa v priebehu minulého roka prihlásil s dvoma autorskými singlami Candy a Postel, ktorými si vytýčil alterantíve hranice. Novinka Tokio, ktorá je jeho tretím autorským počinom, tieto hranice prekračuje.

"Tokio je o strate niečoho alebo niekoho, bez čoho si väčšinou nedokážeme predstaviť život. O snahe to všetko vrátiť späť a snažiť sa ospravedlniť za chyby svoje a porozumieť chybám tých ostatných. A áno, impulzom bola osobná skúsenosť," priznáva Štěpán a dodáva: "Zároveň chcem povzbudiť poslucháčov k tomu, aby sa nevzdávali a hľadali ďalej svoje šťastie aj napriek tomu, že je to niekedy obzvlášť ťažké."

Intímnu pieseň produkovali Adrian Líška, producent posledného albumu skupiny Mandrage a Frithjof Rödl z Erfurtu, u ktorého sa pieseň nahrávala a mixovala. Dvadsaťdvaročný študent umelecko-manažérskej školy sa hudbe aktívne venuje viac ako desať rokov. V predposlednom ročníku speváckej súťaže SuperStar sa umiestnil na druhom mieste za Emmou Drobnou, ktorú v následujúcich dvoch rokoch doprevádzal na gitare. Po ukončení spolupráce sa začal sústrediť výhradne na svoju vlastnú tvorbu. Vystupuje s vlastnou skupinou URBN.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová. Text správy sme upravili.

Foto: Viktorie Koňaříková