Bratislava sa 13. decembra dočká skutočného umeleckého sviatku. Pri príležitosti 100. výročia narodenia fenomenálnej šansoniérky Édith Piaf sa v Aegon aréne NTC uskutoční Piaf! The Show - šou venovaná jej životu, v ktorej sa spájajú prvky divadelného predstavenia a koncertu.

Tešiť sa môžete na piesne Édith Piaf, medzi ktorými nechýbajú hity ako napríklad Non, Je ne regrette rien a La Vie en Rose, ale aj na doposiaľ nezverejnené zábery z jej života a bohatej hudobnej kariéry, premietané na LED stene. Lístky na toto unikátne podujatie sú dostupné v sieti Predpredaj.sk, pričom k dispozícii sú okrem štandardných lístkov aj VIP lístky.


Nesmrteľné piesne z repertoáru najznámejšej francúzskej interpretky zaznejú v podaní talentovanej francúzskej speváčky Anne Carrere, ktorá je aj napriek svojmu mladému veku dnes už skúsenou a uznávanou umelkyňou. Napriek tomu, že sa venuje rôznym hudobným a umeleckým štýlom, od jazzu až po breakdance, Anne je veľká milovníčka klasických francúzskych šansónov. Jej hlas, ktorý je na nerozoznanie od hlasu Édith Piaf, si okamžite zamilovala aj Germaine Ricord, speváčka a dlhoročná priateľka Piaf. Počas šou budú Anne sprevádzať štyria francúzski muzikanti, hrajúci na piano, harmoniku, basu a bubny. 

Édith Piaf bola celosvetovo populárna francúzska šansoniérka, ktorej hity sú dodnes známe a obľúbené. Vo veku 14 rokov začala s pouličným spevom, po boku svojho otca. Neskôr opustila otca a spievala sama, striedavo na ulici a v menších baroch. Prelom v jej kariére nastal, keď ju v roku 1935 na ulici objavil Louis Leplée, majiteľ prestížneho luxusného klubu v blízkosti Champs-Élysées, ktorý jej ponúkol angažmán a tiež jej navrhol umelecké meno Piaf. O rok neskôr Édith vydala svoj prvý album Les Mômes de la cloche, ktorý zaznamenal enormný úspech. Po dvoch autonehodách a problémoch s drogami napokon v roku 1963 zomrela, no jej piesne žijú dodnes. 

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Mohlo by vás zaujímať:

Úžasná ZAZ opäť na Slovensku! Zaspieva na košickom festivale Leto v parku

Zdroj: PR (článok pripravil Michal Vernarský)

Súvisiaci interpreti: Edith Piaf