Slovenská skupina O.B.D. sa o necelý mesiac pripomenie špeciálnym koncertom. Vo štvrtok 15. júna sa v bratislavskom klube Randal predstaví spolu s hercom a občasným spevákom Robom Rothom. "Odpáli s nami 'rollingstonky', ktoré sme nacvičili, nebudú chýbať vsuvky s rôznymi zaujímavými témami," uviedol perkusionista formácie Oliver Ďurčo.

Kultová skupina O.B.D. vlani v októbri pokrstila po dlhých desiatich rokoch štúdiový album s názvom Stereo. Na albume je medzi desiatkou nový piesní aj baladická Ľalia, ktorú frontman kapely Roman 'Galo' Galvánek odspieva na pripravovanom koncerte po prvý raz v živej verzii.
      
"Robo Roth je veľký fanúšik O.B.D., hosťoval už na prvých koncertoch, spieval vokály. Po rokoch sme to dali znova dokopy, dali sme si pár skúšok a dopadlo to veľmi dobre," prezradil Ďurčo. Ďalej potvrdil, že fanúšikovia zostavy, ktorá vznikla v roku 1993 a preslávili ju hity ako Komáre, Biely strom, Letím na Venušu, S mojím ohňom sa hraj, sa môžu tešiť aj na premiéru skladby Ľalia z aktuálneho albumu Stereo (2016).

"Na koncerte sme ju ešte nikdy nehrali so sedemčlennou zostavou a elektrickými gitarami, pretože pôvodne vznikla pre akustické nástroje. Poslucháči ju budú prvýkrát počuť v koncertnej podobe," dodal s tým, že Orchester Bronislava Dobrotu live si užijú nielen fanúšikovia v Bratislave. Kapela pripravuje na jeseň sériu koncertov po ďalších slovenských mestách.



Skupina O.B.D. (Orchester Bronislava Dobrotu) vznikla v roku 1993. O rok na to súťažila v Marlboro Rock-In a umiestnila sa na treťom mieste. Hneď po súťaži chalani v PKO podpísali zmluvu s Universal Music Group na tri albumy. V roku 1995 získali O.B.D. dve ceny Zväzu autorov a interpretov populárnej hudby, ktoré bývajú označované aj ako slovenské Grammy, cenu za najlepšiu pieseň Komáre a cenu za Objav roka.

V roku 1995 vydali debutový album O.B.D. (1995), po ňom O.B.D. zdraví (1996), Chuppacabras (1998) a 7 a pol (2006). Krstným otcom ich aktuálneho albumu Stereo sa vlani v októbri stal gitarista a skladateľ Peter 'Peci' Uherčík.

Prečítajte si: Ďalšie Komáre nečakajte. Nový album O.B.D. je príjemnou jazdou zrelých rockerov

Zdroj: TASR
Foto: Anna Raitl

Súvisiaci interpreti: Obd