Po skladbe To si nedám len tak vziať, ktorá sa stala ústrednou piesňou seriálu Nový život, prichádza Marián Čekovský s ďalším videosinglom Po polnoci. Najtvrdšia pieseň z jeho albumového debutu Best On tiež oslavuje život, ale skôr z jeho mužského pohľadu. Text napísal Milan Lasica, hudbu zložil Marián, pieseň s ním naspieval Martin Mihalčín a môžete v nej počuť aj herca Roba Rotha.

Videoklip k piesni Po polnoci podčiarkuje skvelý Lasicov text o tom, že každý chlap má občas túlavé topánky - a rozširuje ho o myšlienku, že keď práve nechodí, tak sa vezie. Východné Slovensko totiž patrí nielen medzi muzikantské, ale aj motorkárske bašty a i samotný Marián Čekovský je vášnivý motorkár. Skladba Po polnoci sa tak stala celkom prirodzene stala aj harlejáckou hymnou.

"Motorkárska sezóna sa už začala a mal som potrebu ako ambasádor ikonickej moto značky spraviť hymnu, keďže sme tento rok nemohli odštartovať sezónu so všetkým, čo k tomu patrí. Text napísal Milan Lasica, ktorý, ak by mohol, tak by jazdil s nami, čo síce teraz nie je možné, ale môže byť inokedy," hovorí s úsmevom hudobník, ktorý si do nového klipu pozval prešovských harlejákov, medzi ktorými má veľa priateľov.

Sú medzi nimi aj legenda motoristického športu Igor Drotár a spevák Martin Mihalčín z kapely Heľenine Oči, ktorým s Mariánom skladbu naspieval ako duet. Na jej nahrávaní sa podieľali aj špičkoví slovenskí hudobníci Martin Valihora (bicie), Michal Šimko (basgitara), Michal Bugala (gitary) a samotný Marián Čekovský v nej nahral Hammond organ.


Sloboda na cestách aj počas korony

Videoklip sa nakrúcal v priestoroch Harley-Davidson Prešov a Road Cafe, na trati Prešov-Košice a tiež v Čekovského garáži pod taktovkou kameramana Michala Smoleňa. Vo videu svoju úlohu zohral aj francúzsky buldog Rocky.

O svojom vzťahu k dvojkolesovým tátošom Čekovský hovorí: "Je to motorková láska, chlap motorku vníma podobne ako svoju ženu, musí jej dôverovať. Aj pesnička je napokon venovaná ženám, aby vedeli, ako my chlapi prežívame naše detské roky aj vo vyššom veku a nazývame to láskou. Jazdenie na motorke je pasia a veľký relax, ktorý si s nami užívajú aj motorkárky. Musím ich pochváliť za to, že sú z kategórie dobrých jazdcov."

videoklip Po polnoci Zdroj: Michal Smoleň

V prípade účasti Igora Drotára vo videoklipe tvorcovia stavili na jasný kontrast - rýchle auto vs. pohodové motorky. "Aj tieto stroje Slim, Sportster či Low Rider S dokážu jazdiť rýchlo, ale zmyslom je, ako hovorí aj Igor Drotár, že musíš vedieť jazdiť pomaly, aby si dokázal jazdiť rýchlo. Igor má kilometre skúseností a jediné, čo k tomu vždy povie, je, že sa rád vozí. Mňa ako muzikanta zaujíma zvuk a filozofia Harleya, ku ktorému mi sedí Ferrari. Sú tak odlišné, a pritom spolu tvoria akúsi jednotu. Pre mňa je to jasný motoristický Jin a jang," vyznáva sa Marián Čekovský.

Ako dodáva, motorka má svoje výhody aj v čase opatrení, ktoré zase priniesli večne vyťaženému hudobníkovi a zabávačovi nečakanú výhodu v podobe neočakávaného voľna. To si užíva, ako inak, aj na kolesách. "Na úvod sezóny, keď bolo chladnejšie, mohol človek na motorke tak maximálne prechladnúť. To je jediné nebezpečenstvo. Inak dodržujeme viac ako dvojmetrové odstupy a keď platíme na benzínke, môže jeden zatiahnuť účet za partiu a potom si to vrátime pri ďalšej stretávke. Sme komunita a vďaka motorkám môžeme byť na cestách a objavovať krásy Slovenska."

Prečítajte si tiež: Debut po viac ako 20 rokoch: Best On Mariána Čekovského mapuje jeho rozmanitosť

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Michal Smoleň

Súvisiaci interpreti: Marián Čekovský