Festival Colours of Ostrava potvrdzuje svoju prvú hviezdu pre rok 2022: americkú kapelu Twenty One Pilots, ktorá mala v areáli ostravských Dolních Vítkovic vystúpiť minulý aj tento rok. Formácia z Ohia prinesie budúci rok do Ostravy nielen svoje povestné strhujúce vystúpenie, ale taktiež nový album Scaled And Icy.

V poradí šiesta štúdiová nahrávka Twenty One Pilots vychádza už v piatok 21. mája a v rovnaký deň ho bude sprevádzať aj špeciálny live stream koncert. Na album upozornili už dva úspešné single, Choker a Shy Away, ktorý kapela zahrá 23. mája na odovzdávaní hudobných cien amerického magazínu Billboard. 

"Potvrdenie Twenty One Pilots na budúci rok pre nás predstavuje prvý a dôležitý krok k splneniu sľubu, ktorý sme pri presune minulého ročníka dali držiteľom vstupeniek - dohodnúť rovnaké hlavné hviezdy. A ako malý bonus získajú naši návštevníci to, že dvojica príde s novým albumom, ktorý práve vychádza. Mená ďalších potvrdených kapiel budú čoskoro nasledovať," hovorí riaditeľka festivalu Zlata Holušová.


Kapela z mesta Columbus, ktorej členmi sú spevák, raper, skladateľ a producent Tyler Joseph a bubeník Josh Dun, patrí k najväčším menám súčasnej svetovej hudobnej scény. Na scéne je od roku 2009 a dnes majú jej skladby miliardy prehratí na Youtube či Spotify, vypredáva najväčšie koncertné haly a na konte má cenu Grammy či nominácie na BRIT Awards.

Názov kapely je inšpirovaný tragickým príbehom z drámy Arthura Millera All My Sons, kde ľudskou vinou zahynulo dvadsaťjeden pilotov. Vo svojej tvorbe a na koncertoch originálne a s veľkou rýchlosťou a zároveň prirodzenosťou striedajú elektropop, reggae, hip-hop, drum&bass, punk alebo hymnické klavírne balady.


19. ročník festivalu Colours of Ostrava sa uskutoční od 13. do 16. júla 2022 v unikátnej industriálnej oblasti ostravských Dolných Vítkovíc. Okrem zahraničných a domácich kapiel ponúkne tradične na viacerých pódiach bohatý sprievodný program - medzinárodné fórum Meltingpot, divadlá, workshopy, filmy, či výtvarné inštalácie.

Zakúpené vstupenky na Colours of Ostrava 2020 a 2021 platia automaticky aj na budúci rok. V súčasnej dobe môžu fanúšikovia na sociálnych sieťach sledovať ColoursTV s koncertmi z minulých ročníkov festivalu a ďalšie materiály z archívu. Fórum Meltingpot zase prináša podcasty a online rozhovory s rôznymi osobnosťami.

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér festivalu pre Slovensko Zdenko Hanout. Tlačovú správu sme upravili. Všetky podrobnosti a aktualizované informácie nájdete na oficiálnom webe www.colours.cz.

Foto: Warner Music

Súvisiaci interpreti: Twenty One Pilots