Namiesto Letnej čitárne U červeného raka tento rok Mestská knižnica v Bratislave pozýva do novej čitárne na Klariskej 16. Z dôvodu stavebných prác v aktuálnej sezóne nie je možné sprístupniť priestory U červeného raka verejnosti, avšak všetky obľúbené služby ponúkne aj letná čitáreň na nádvorí knižnice. Kultúrny program otvorí 23. mája zaháji vystúpenie Kataríny Málikovej.

"Kvôli rekonštrukcii prebiehajúcej pri vstupe do čitárne U červeného raka žiaľ nie je pobyt pre návštevníkov bezpečný," vysvetľuje Tomáš Štefek, riaditeľ Mestskej knižnice v Bratislave. "Náhradou preto bude letná čitáreň na Klariskej 16. Toto tiché nádvorie je priamo v srdci knižnice aj Starého mesta a celé leto bude poskytovať širokú ponuku čítania i podujatí, na ktorú sú zvyknutí návštevníci čitárne U červeného raka."

O slávnostné otvorenie sezóny v letnej čitárni na Klariskej sa v pondelok 23. mája o 18:00 postará koncert Kataríny Málikovej. Oceňovaná mladá hudobníčka sa pohybuje v žánroch ako neo-classical a minimal synthpop s prvkami experimentu, glam rocku, retra 70. a 80. rokov, ale vychádza aj zo slovenskej ľudovej a popovej tradície s klasickým skladateľským a interpretačným remeslom. (Facebook event)

Na Deň detí zase košický umelec Erik Sikora alias Džumelec pripravil Pesničkový džem. Hudobno-textársky workshop pre deti každého veku ponúkne 1. júna o 15:00 príležitosť pretaviť vlastné zážitky do dadaistických pesničiek.

Následne až do 31. augusta nájdete v čitárni na Klariskej každý pracovný deň od 10:00 do 20:00 aktuálnu ponuku novín a časopisov ako aj Wi-Fi sieť či možnosť využiť tablet alebo čítačku. Služby čitárne môže verejnosť bezplatne využívať aj bez registrácie v Mestskej knižnici. Počas celého leta tu bude tiež prebiehať bohatý kultúrny program. Aktuálne informácie nájdete na www.mestskakniznica.sk.

Letná čitáreň Klariská
Kedy? Od 23. 5. do 31. 8. 2022 v pracovných dňoch v čase 10:00 - 20:00
Kde? Mestská knižnica v Bratislave, Klariská 16 (nádvorie)

Hudba.sk informovala PR manažérka Mestskej knižnice v Bratislave Michaela Kučová.

Súvisiaci interpreti: Katarína Máliková