Svetoznámi umelci vedia svojimi požiadavkami poriadne potrápiť organizátorov koncertov a festivalov. Najnovším príkladom je muzikant Wyclef Jean, ktorý vystúpi v piatok 21. júna na mestskom festivale BA City Beats. Organizátori pre neho museli zabezpečiť súkromné lietadlo.

Aby toho nebolo dosť, spoluzakladateľ kultovej formácie The Fugees chcel mať na palube aj steak z bizóna. Ten si však nakoniec bude môcť vychutnať až v Bratislave priamo v dejisku BA City Beats na Tyršovom nábreží.  

Wyclef Jean bude v slovenskej metropole bývať v luxusnom hoteli v centre mesta, kde bude mať k dispozícii apartmán. "Na teplotu sa, dúfajme, sťažovať nebude. V hlavnom meste by totiž malo byť v piatok viac ako 30 stupňov Celzia v tieni, takže sa bude cítiť ako na rodnom Haiti," uviedol pre Hudba.sk PR manažér festivalu Ján Papač. "Vystúpenie Wyclefa Jeana, ktoré uzavrie dianie na Tyršovom nábreží, je naplánované na 23:00 a malo by trvať približne jednu hodinu. Jeho koncert v Bratislave bude skutočne exkluzívny - bude to totiž jeho jediné tohtoročné vystúpenie v strednej Európe," dodal člen organizačného tímu.

Festival ale štartuje už vo štvrtok, a tak ešte pred slávnym Haiťanom dostanú priestor na dvoch pódiách ďalší známi muzikanti ako napríklad súčasné britské hviezdy Rudimental a Katy B, americký spevák Aloe Blacc, známy vďaka hitu I Need a Dollar, dance-punkoví Hadouken! alebo Everything Everything. Nový mestský festival prinesie 20. a 21. júna do Bratislavy aj mená ako Parachute Youth, The Boxettes, The Orb, Stereo MCs, Tosca alebo Danko Jones.  

Permanentky na podujatie sa budú na mieste predávať za 49 eur, jednodňové lístky si budú môcť ľudia na bráne kúpiť za 39 eur. Harmonogram festivalu je dostupný na oficiálnej stránke www.bacitybeats.sk/program. Prvé koncerty odštartujú počas oboch dní o 16:00, hudba na Tyršovom nábreží doznie o polnoci. Následne sa dianie presunie do klubu LOFT! na Továrenskej ulici, kde sa bude hrať až do 04:00 ráno.



Redakciu Hudba.sk informoval Ján Papač, PR manažér festivalu BA City Beats.

Foto: Cyrille Margarit - Unlimited Art Company

Súvisiaci interpreti: Wyclef Jean