Koncom júna vychádza album piesní a hudby Michala Davida z divácky úspešného filmu Decibely lásky. Nahrávka taktiež obsahuje taktiež hit Čuměj, čuměj, nekoukaj a spolupráca Karla Gotta, Ivy Janžurové a Michala Davida To stárnutí zrádné.

Na albume pesničiek a hudby z filmu Decibely lásky, ktorý videlo už takmer 200-tisíc divákov, poslucháč nájde celkovo 24 nových nahrávok hitmakera českej populárnej hudby. Finálny zoznam skladieb tvorí 13 filmových songov v plných verziách a v deviatich z nich spieva sólovo alebo v duetoch Michal David osobne. Jeho poslucháči sa tak môžu tešiť na pôvodný nový album po piatich rokoch. Okrem singlu Čuměj, čuměj, nekoukaj, známeho z rozhlasového vysielania, obsahuje titul ďalšie potenciálne hity ako Jsou rána tížívá alebo Happy Birthday To You.


Na nahrávke pochopiteľne účinkujú aj ďalší herci a speváci zo spomínanej snímky. Snáď všetky Davidove filmové piesne sa stali natoľko úspešnými, že veľakrát prekonali popularitu samotného filmu. Už teraz je zrejmé, že i tento soundtrack bude vďaka jeho hlavnému protagonistovi veľmi dobre rezonovať na diskotékach a pri koncertných vystúpeniach nielen v Českej republike.

Decibely lásky sa naďalej premietajú v českých, moravských, ale aj v slovenských kinách. V príbehu troch generácií, ktoré prežívajú svoje túžby, sny, nádeje i sklamania, a pritom neprestávajú veriť v lásku, priateľstvo a ľudské súznenie, účinkuje celá plejáda českých hviezd - vedľa ústredných protagonistov (Rudolf Hrušínský najml., Alžbeta Bartošová, Filip Cíl, Roman Vojtek, Petra Svoboda, Aneta Vrzalová) sa objavujú aj Iva Janžurová, Rudolf Hrušínský ml., Václav Kopta, Lucie Vondráčková, Pavel Horváth a Karel Gott.

Informácie pre Hudba.sk poskytla za vydavateľstvo Supraphon Adriána Čahojová.

Foto: SITA/Marko Erd

Súvisiaci interpreti: Michal David