Anglický raper a spevák Dizzee Rascal oznámil vydanie nového albumu s názvom Raskit. Novinka sa dostane na trh 21. júla a bude obsahovať dovedna 16 skladieb. Rodák z Londýna z novinky už predstavil prvú ukážku s názvom Space, ku ktorej ponúkol aj videoklip.

"Myšlienka toho, že sa snažím byť znova mojím 17-ročným ja len preto, že si každý myslí, že im tento týždeň spadol grime do lona, ma neuspokojila. Chcel som použiť, čo som sa naučil, aby som urobil najlepší rapový album, aký som mohol. Bez momentov s rukami nad hlavou, s využitím, čo najviac anglického slangu s najlepšími beatmi, aké som našiel," uviedol 32-ročný interpret o novej nahrávke, ktorá je jeho prvým albumom po štyroch rokoch.


Tracklist albumu Raskit: 

1. Focus
2. Wot U Gonna Do
3. Space
4. I Ain’t Even Gonna Lie
5. How Bad Do You Want It
6. Make It Last
7. Ghost
8. Business Man
9. Bop N' Keep It Dippin'
10. She Knows What She Wants
11. Dummy
12. Everything Must Go
13. Slow Your Roll
14. Sick a Dis
15. The Way I Am
16. Man of the Hour

Dizzee Rascal, vlastným menom Dylan Kwabena Mills, sa pohybuje na scéne od roku 2000. Debutoval v roku 2003 albumom Boy In Da Corner, za ktorý získal prestížnu Mercury Prize. Nasledovali nahrávky Showtime (2004), Maths + English (2007), Tongue n' Cheek (2009) a zatiaľ naposledy The Fifth (2013).

Najväčší komerčný úspech zaznamenal s Tongue n' Cheek, ktorý sa v britskom albumovom rebríčku dostal najvyššie na tretiu priečku a v predajnosti získal platinovú platňu. Medzi jeho najznámejšie skladby patria Stand Up TallDance Wiv Me, Bonkers, Holiday či Dirtee Disco, pričom so všetkými dobyl singlový UK Chart.

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív)
Foto: Facebook.com/DizzeeRascal

Súvisiaci interpreti: Dizzee Rascal