Senecký amfiteáter toto leto opäť ponúkne nevšedné koncertné spojenie interpretov. Na jednom pódiu 3. augusta zahrajú kapely Buty a Inekafe, vďaka ktorým sa na jednom mieste stretnú fanúšikovia rôznych generácií a hudobných žánrov.

"Buty máme radi. Najviac náš bubeník Dodo, ktorý má všetky ich albumy. Mne sa veľmi páčia pesničky ako Mám jednu ruku dlouhou alebo Nad stádem koní," hovorí Vratko Rohoň zo skupiny Inekafe, ktorá hrá aktuálne v trojčlennej zostave s basgitaristom Petrom "Forusom" Fórom a bubeníkom Dodom Pražencom.

"Zahráme letný set, čiže všetky hity plus všeličo navyše. Máme relatívne fixný playlist, ale z času na čas niečo vymeníme aj počas sezóny. V Senci určite zahráme aj pár vecí z nášho posledného, v poradí už siedmeho albumu, Nevhodný typ," pozýva spevák a gitarista.
 
Kapela sa podľa neho teší aj na to, že vystúpenie bude open-air, a pritom nepôjde o festivalové hranie, ale o akciu, ktorá má bližšie k samostatným koncertom s množstvo skalných fanúšikov. "Hranie po holým nebom má svoje čaro isto nielen pre nás, ale aj pre ľudí. Vonku je teplo a po zimnej klubovej sezóne je to príjemná zmena. Kontakt s publikom je základ, na ktorom fungujeme," dodáva Vratko Rohoň.

Osvedčené hity aj piesne z novších albumov

"Mnoho koncertov na Slovensku bolo pre nás hudobným sviatkom. Pokiaľ všetko funguje ako má, ľudia nie sú veľmi ďaleko od javiska a podarí sa nadviazať dobrý očný kontakt, tak hranie pod šírym nebom milujeme. Najviac záleží na tom, ako máme k sebe s poslucháčmi blízko," hovorí Richard Kroczek, bubeník a manažér skupiny Buty.
 
Skupina vznikla už v roku 1986, zakladajúcimi členmi sú Richard Kroczek a Radek Pastrňák, ktorí spolu s Petrom Vavříkom, Milanom Strakom a Davidom Strakom tvoria súčasné zloženie kapely. Hity Buty ako František, Jedno ráno, Tramtáryje, či Mám jednu ruku dlouhou medzi fanúšikmi doslova zľudoveli a určite zaznejú aj na koncerte v Senci.

"Keďže to nie je vyložene náš samostatný koncert a máme na to hodinu a pol, zahráme prierez našou tvorbou vrátene skladieb z posledných albumov. Mnoho fanúšikov chce počuť čo najviac nových skladieb a piesne 'nehitové', ale druhá polovica zas naopak očakáva staré overené hitovky. Takže to robíme tak pol na pol, aby sme vyhoveli všetkým. Pokiaľ bude dobrá nálada a vzájomne sa s ľuďmi napojíme, tak určite vznikne počas koncertu aj nejaké prekvapenie," dodáva Kroczek.

Obe kapely si plánujú koncert užiť a veria, že sa k nim fanúšikovia pridajú. "Kapelu Inekafe samozrejme poznám, je priamočiara a jasná a určite bude dobre pracovať s davom ľudí. Pokiaľ budeme vystupovať po nich, tak to nebudeme mať ľahké," uzatvára s úsmevom.

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: archív Inekafe

Súvisiaci interpreti: Buty, Inekafe