Po vydarenom športovom roku 2016 sa Magio pláž v aktuálnej sezóne premení na letné centrum kultúry a oddychu. Pod skratkou PKO - pláž kultúry a oddychu prináša pre všetkých návštevníkov takmer 20 koncertných večerov, počas ktorých sa predstavia desiatky prevažne domácich interpretov a kapiel.

Na úplne novom koncertnom pódiu odznejú rôzne hudobné žánre v rámci dvanástich koncertov zastrešených značkou Samsung a tiež mixy od slovenských dídžejov počas štyroch koncertov s Deezerom. Na Magio pláži sa počas celého leta predstavia napríklad Korben Dallas, Oceán, Puding pani Elvisovej, Chris Ellys, Talkshow, Lavagance, Fallgrapp, The Ills, Autumnist, Medial Banana, Fresh Out Of The Bus, Walter Schnitzelsson a ďalší.

Magio pláž pre tohtoročnú sezónu otvorili už minulý piatok (16.6.) a prvý koncertný večer priniesol v nedeľu vystúpenia Veca a Hafnera s Beyuzom. Pláž bude otvorená do 3. septembra. Všetky aktivity vrátane športovísk, koncertov a letného kina sú ako po minulé roky pre všetkých bezplatné.

Plánované koncerty na Magio pláži 2017:
(program sa v priebehu leta bude ešte dopĺňať)

22. 6. - Genius Locci + ZOO&Aquarium  
24. 6. - Urban Art Fest: DJ Hajtkovic, DJ Kinet, Funkadelic brothers - DJ Koki, Matthew Sax 
29. 6. - Talkshow + Funkadelic Brothers + Tolstoys 
6. 7. - Inotaj + Matej Vávra Band 
13. 7. - Bulp + Fallgrapp 
14. 7. - Puding Pani Elvisovej 
20. 7. - From Our Hands + Lavagance 
27. 7. - the Ills + King Shaolin 
28. 7. - Korben Dallas    
3. 8. - Stroon + Autumnist  
10. 8. - La3no Cubano + Medial Banana 
17. 8. - Fresh Out Of The Bus + Purist 
23. 8. - Tomáš Sloboda (unplugged) + Talkshow 
24. 8. - Dornkappel + Marek Rakovický 
30. 8. - Chris Ellys + Walter Schnitzelson 
31. 8. - P.M. Band + Oceán 

Aktualizovaný program a ďalšie informácie nájdete na oficiálnom webe magioplaz.zoznam.sk.



Opäť nebude chýbať ani šport

Možnosti pre aktívnych športovcov sú na Magio pláži už tradične veľmi široké - k dispozícii sú dve ihriská na plážový volejbal a jedno na plážový futbal. Špecialitou aktuálneho ročníka obľúbenej letnej pláže je kremičitý piesok bielej farby, ktorý bol privezený z Českej republiky. Používa sa aj na ihriskách Svetovej beachvolejbalovej série a teraz si ho môžete užiť aj vy. Zahrať si môžete aj iné športy, napríklad stolný tenis, bedminton alebo petang. Ihriská sú pre návštevníkov dostupné bezplatne po rezervácii. Súčasťou pláže je aj požičovňa športového náradia.

So športovaním sa spája aj zdravý životný štýl. Pre všetkých športovcov je pripravený Fresh bar, v ktorom nájdete zdravé jedlá a osviežujúce nápoje. Nadmerný príjem kalórií môžete vybehať s komunitou Adidas Runner Bratislava. Každú stredu si spolu s ich špičkovými bežeckými trénermi môžete zlepšovať svoju kondíciu. Ak máte radšej skupinové cvičenia, tie bude mať tento rok pod palcom nový partner Magio pláže Golem club.

Bohatý sprievodný program aj inteligentná domácnosť naživo 

Počas 11. ročníka letnej sezóny Magio pláže budú v rámci kultúrnych aktivít pripravené okrem koncertov aj besedy so slovenskými autormi. Pláž kultúry a oddychu myslí tradične aj na najmenších návštevníkov, a preto im prináša niekoľko interaktívnych čítaní s bábkohercami, napríklad Čarodejník Čaroslov a Zlatá priadka.

Neodmysliteľnou súčasťou Magio pláže je po minulých ročníkoch Bažant Kinematograf, preto nebude chýbať ani túto sezónu. Pre návštevníkov letného kina je pripravený päťtýždňový maratón skvelých filmových večerov. Pestrá filmová ponuka vrátane premiér čaká návštevníkov od 17. júla do 20. augusta. Záujemcovia o umenie si budú môcť pozrieť aj unikátnu výstavu Luboša Fellnera, zakladateľa cestovnej kancelárie BUBO, s názvom 100 krajín 100 zážitkov. Veľkoformátové fotografie vás duchom prenesú na rôzne exotické miesta.  

Okrem kultúrneho vyžitia realizuje partner DM Drogerie tri dni plné cvičenia, zdravej stravy, skrášľovania a detských zábavných aktivít. Obsahom týchto akcií bude Šport zóna, Food zóna, Kids zóna a Beauty zóna. Priestor bude aj na technologické novinky. Telekom nedávno svojim zákaznikom predstavil inteligentnú domácnosť s názvom SmartHome, ktorej praktickosť si budete môcť overiť v praxi na tohtoročnej Magio pláži. Návštevníci si ju budú môcť vyskúšať v rámci vynoveného Tech Lounge.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk za spoločnosť Telekom poskytol Lukáš Bednár.