Slovenská speváčka Michaella sa po dlhšom čase hlási o slovo s novým singlom Piate ročné obdobie. Skladba z pera Jozefa Husovského prináša letnú náladu, ktorú posilňuje aj dovolenkovým videoklipom. Prešovčanka sa tentoraz rozhodla, že zo štúdia odíde výhradne tanečným krokom.

O hudbu a produkciu sa spolu so samotnou interpretkou postaral Vlado Randy Gnepa. "Celé tie dni, kedy sme pracovali v štúdiu, sme spoločne komunikovali a upravovali, čo bolo treba. Mám pocit, že z novej skladby lezie trošku funky nálady. Verím, že si ju uchmatne čo najviac rádií a prebudí v ľuďoch nutkanie postaviť sa zo stoličky," hovorí Michaella o skladbe, ktorá by mohla zaujať najmä fanúšikov staršej tvorby Dary Rolins.


Novinka je oproti jej predošlým piesňam v celkom inom duchu hudobne, ale aj témou. "Singel Piate ročné obdobie nevznikol náhodou. Počas toho, ako som si v aute počúvala nejaké veci a hľadala sa, som si po uprataní si vlastných myšlienok uvedomila, že stačí urobiť prvý krok. Dohodnúť termín v štúdiu, v ktorom som prežila už veľa týždňov za mikrofónom a na červenej sedačke," vysvetľuje.

Zároveň priznáva, že pred návštevou štúdia sa snažila skomponovať skladbu, ktorá by presne odzrkadľovala jej emócie a vnútorné pocity, no napokon mala jasnú predstavu len o feelingu celej skladby. "Dovtedy som si zbierala nápady a nahrávala ich do telefónu, no keď som prišla do štúdia, ani jeden z nich sme nepoužili. Začali sme však dôsledne pracovať a z hodiny na hodinu sme sa posúvali. Mala som jasnú predstavu o tom, ako má nový singel znieť. Proste som si povedala, že zo štúdia odídem jedine tanečným krokom," hovorí speváčka s úsmevom.

Autorom textu je Michaellin dvorný textár Jozef Husovský. "Aj keď mi text napíše on, vždy doň chcem vniesť niečo zo seba, opísať pocity, myšlienky... Mnohokrát som sa prichytila pri uvedomovaní si rýchlosti života, že nestíhame všetko okolo seba sledovať a keby som tak mala krídla, dívala by som sa na svet zhora."

Redakciu Hudba.sk informoval manažér speváčky Rastislav Papp. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: archív speváčky

Súvisiaci interpreti: Michaella