Program 7. ročníka Nestville Open Festu, ktorý sa koná už tento víkend pri obci Hniezdne, prinesie vystúpenia hudobníkov rôznych žánrov. Dvojdňový festival plný zaujímavých tvárí slovenského i českej hudobnej scény vyjde návštevníkov 17 eur, pričom vstupenky sú stále dostupné prostredníctvom siete Predpredaj.sk.

"Ceny vstupeniek sme nastavili, aby návštevníkov finančne nezruinovali. Teší nás, že do nášho kraja prinášame nových ľudí, pre ktorých je vďaka nízkym cenám lístkov festival dostupný. Podporujeme kultúru a rozvíjame tak i cestovný ruch," vysvetlil Michal Rusiňak, marketingový riaditeľ spoločnosti BGV, s.r.o., ktorá festival zastrešuje.

Slávnostné otvorenie obľúbeného podujatia sa uskutoční v piatok 22. júna prvým vystúpením v rámci detského programu. Malí návštevníci sa môžu tešiť na Divadielko z KlobúkaPaci Pac. Hniezdnym sa od piatkového popoludnia budú niesť hity skupiny Komajota Lukáša Adamca, predstavia sa aj Peter Bič Project či Nocadeň. Večernú zábavu rozprúdia No Name, Majk Spirit, Inekafe či Medial Banana. Následne bude až do rána pokračovať tanečná párty pod hlavičkou Dance Exxtravaganza rádia Europa 2.


Sobotňajší program odštartuje už v doobedňajších hodinách folklórnym vystúpením detského ľudového súboru Ľubovnianček, rozprávkovým programom divadla Cililing i populárnym Baby Bandom. Program zaujímavý pre všetky vekové kategórie otvorí vystúpenie finalistky Zem spieva Martiny Ťaskovej Kanošovej. Postupne zahrajú a zaspievajú Vidiek či Metropolis.

Hudobný program následne prerušia Oteckovia, ktorí si na hlavnom pódiu zaspomínajú na natáčanie obľúbeného televízneho seriálu. Následne sa budú venovať i fanúšikom a na autogramiáde s nimi radi prehodia zopár slov. V neskorších poobedňajších hodinách hudobný program začne naberať na obrátkach. Svoje umenie predstavia Cigánski diabli a veľmi očakávaným je koncert skupiny Rednex, ktorá na Nestville Open Feste prvýkrát na Slovensku vystúpi so speváčkou Nikou Karch. Po švédskych hviezdach si publikum nielen spevom, ale aj mimoriadnym šarmom získa Richard Krajčo so svojou skupinou Kryštof.


Pár minút pred desiatou ponúknu organizátori vizuálny zážitok v podobe veľkolepého ohňostroju. Pódium následne ovládne azda najvýraznejšia postava slovenského šoubiznisu - kontroverzný raper Rytmus. Po ňom tanečnú párty rozprúdi DJ Mairee, no ani v sobotu sa zábava vystúpeniami na hlavnom pódiu končiť nebude. Tancovačka na hity overené časom v podaní Rádia Vlna potrvá do ďalšieho rána.

Silní muži, čokoláda a slovenská whisky

V sobotu 23. júna to v Hniezdnom ožije i športom. V priebehu dňa sa bude konať súťaž Nestville Strong Men, v ktorej môžu siláci zabojovať o Európsky pohár najsilnejších mužov Európy. Zvedavé očká detí iste poteší návšteva kráľovstva Nestville Chocolate. Pre dospelákov bude okrem historickej expozície Nestville Parku sprístupnená i moderná časť expozície, kde okrem unikátnych kúskov umenia v rezbárskej sále možno navštíviť i sklady zrenia prvej slovenskej whisky. 

Organizátori pre návštevníkov, ktorí si prídu užiť oba dni festivalu, pripravili stanové mestečko i rozľahlé parkovisko. Servis bude dopĺňať cateringová zóna, kde si zabávajúci sa hostia môžu pochutnať na miestnych dobrotách, ale i typickom festivalom občerstvení.

"Každým rokom sa náročnosť diváka zvyšuje. Preto ani z hľadiska organizácie nepodceňujeme žiaden detail. Snažili sme sa pre návštevníkov pripraviť kompletný servis, ktorý bude naozaj všetkým dostupný po všetkých stránkach. Verím, že sa prítomní budú zabávať a s nadšením sa budú spolu s nami tešiť na ďalšie ročníky," vyjadril sa spoluorganizátor podujatia Matúš Jaško z RandalGroup.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Redakciu Hudba.sk informovala za organizátorov PR manažérka Janka Marczellová. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Koláž Nestville Open Fest

Súvisiaci interpreti: Kryštof, Rytmus