Business Mermaid je štvorčlenná hudobná skupina, ktorá prináša "éterický šarm vo vulgárnych polohách". Vo svojej hudbe spája dream-goth rock a noblesu. V máji, po štyroch rokoch od debutu, vydala kapela svoj druhý štúdiový album s názvom Light Delight, ktorý predstaví aj na slovenských festivaloch.

Ich debutový album Glitter (2015) o emóciách a úniku z reality im priniesol zaradenie do longlistov na Radio_Head Awards v kategóriách debut roka a objav roka. Business Mermaid s novým albumom Light Delight nadhadzujú otázku "chceš byť normálnym človekom?" a skúmajú "ideu podivnosti alebo niečoho iného za maskou a krutosťou obyčajných ľudí".

Skupinu, ktorá ako svoje tri najväčšie inšpirácie uvádza The Horrors, St. Vincent a Sonic Youth, tvoria tri mysteriózne mladé ženy s umeleckými menami Lilian Sfax (basgitara, spev), E.D. Nalani (gitara, vokály a Foxie Octagon (klávesy) a bubeník Mr. Tulip.

Nový album Light Delight predstavia už zajtra (20.6.) v bratislavskom Kulturáku a v auguste aj na festivale Končiny, ktorý sa koná na Mojtíne, či v rámci Hviezdnych nocí v Bytči. Vstupenky na oba festivaly sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.


Redakciu Hudba.sk informovala Dominika Nazarejová. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR