Už o pár týždňov, v sobotu 6. júla, sa vo Vrbovom uskutoční 13. ročník festivalu s dávkou recesie Vrbovské Vetry. Organizátori predstavujú kompletný program, pričom medzi silnými hudobnými menami sú aj Buty, Le Payaco či Slobodná Európa. Vstupenky na festival Vrbovské Vetry sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.

Program festivalu Vrbovské Vetry otvoria v tradičnom čase o 13:14 filmové melódie v podaní kapely Feelme, ktorú na pódiu vystrieda hudobná legenda z Českej republiky kapela Buty. Nasledovať bude Slávnostné otvorenie aj zatvorenie festivalu, o ktoré sa postarajú Vrbovskí Víťazi. Po ňom už bude pódium patriť world music v podaní skupiny Banda či domácim Karpatským Chrbátom, ktoré pokrstia album výberu zo svojej celoživotnej tvorby nahranej v štúdiu nanovo.

Premiéra Le Payaco na Vetroch

Podvečer sa predstaví silné meno domácej scény, kapela Le Payaco, pre ktorú to bude vôbec prvé vystúpenie na tomto festivale. Samozrejmosťou budú aj tradičné "športové" disciplíny ako Dostihy na húpacích konoch "Velká Vrbovská", Plastová megalukostreľba, či automobilové preteky Formula Nula ako aj úplná novinka z dielne pána Brata: Vetrobal. Aj tento rok Braňo Jobus pokrstí ďalšiu svoju knižnú novinku s názvom Zberný dvor.

Vo večerných hodinách potom vystúpi frontman skupiny Lucie, David Koller, a po ňom zahrá Slobodná Európa v novej zostave s Lacom Lučeničom na poste basgitaristu. Úderom polnoci nastúpi festivalová klasika Chiki Liki Tu-a a program uzavrie domáci MADratz.

"Kto by napriek nadupanému programu mal stále deficit živej hudby, môže si ju vychutnať vhodením mince do celosvetovo prvého Džukeboxu live, ktorý sa už za prvé dva ročníky svojho pôsobenia stal veľkou legendou Vrbovských Vetrov," uztvárajú organizátori. 

Vstupenky:  


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér festivalu  Miloslav "Whisky" Láber. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Facebook.com/LePayaco

Súvisiaci interpreti: Buty, Le Payaco