Virtuózny huslista Marco Rajt, ktorý je označovaný za slovenskú Vanessu Mae v nohaviciach, nedávno vydal svoj druhý štúdiový album Master of Violin. Jednou z jeho najobľúbenejších skladieb je Master of Puppets od metalovej ikony Metallica, a práve k svojej verzii tohto hitu dnes predstavuje oficiálny videoklip.

"Celý dej sa odohráva na koncertnom pódiu v divadle, je ladený do tmavých farieb, cez ktoré efektne a rytmicky prenikajú žiarivé lúče reflektorov. Na konci skladby príde k veľkému prekvapeniu, kde vyvrcholia emócie skutočnej lásky a dôvod mojej umeleckej tvorby," hovorí Marco Rajt.

"Scenár a réžia klipu bola v rukách vynikajúceho kameramana Romana Reismüllera a jeho asistentky Janky Kubušovej, ktorí vždy odvedú kvalitnú prácu. Roman natáčal aj môj prvý klip Welcome to the Jungle z rovnakého albumu Master of Violin," dodáva.


Netradičné prevedenie moderných skladieb v husľovom podaní Marca Rajta si nachádza stále širšie publikum. "O tom, či sa do nejakej skladby pustím, rozhoduje to, či je nabitá pozitívnou energiou, či z nej vyžaruje život," hovorí 38-ročný huslista, ktorý pochádza z hudobníckej rodiny. Jeho otec vyučoval viacero hudobných nástrojov a k hudbe ho viedol od útleho detstva. Už ako malý vykazoval výnimočný talent, keď ako 8-ročný zvládal náročné skladby ako napríklad Let čmeliaka. Neskôr síce pri husliach zostal a vyštudoval žilinské konzervatórium, no vybral si iný hudobný žáner.

Debutoval albumom Pop-Rock-Classic, jeho druhým sólovým projektom je práve nahrávka Master of Violin. Ako prezradil v rozhovore pre agentúru SITA, novinkou chcel upriamiť pozornosť na seba samého a na to, kým v skutočnosti je. "Môj debutový album bol celý o mojom synovi. Vznikol, keď som sa rozviedol a chcel som synčekovi dať nejaký darček, niečo mu venovať, tak som nahral album. Moje podvedomie mi však stále hovorilo, že by som mal vydať ešte jedno CD-čko, ktoré bude ukazovať moje vlastné ja," hovorí Marco Rajt.

Na novej štúdiovke prináša v husľovom prevedení trinásť známych skladieb od legendárnych kapiel ako Kiss, Metallica, Guns N' Roses či Bon Jovi. "Tento album je viac-menej rock-popový. Rozhodol som sa poskladať ho z hitov legendárnych kapiel, ktoré nikdy neumrú. V mojom repertoári nájdu fanúšikovia aj popové skladby, nie som nejaký tvrdý rocker, ale páči sa mi tá hudba a predvádzam ju. Popových dív je dnes veľa, rock je predsa len taký špecifickejší," vysvetlil talentovaný huslista, ktorý v súčasnosti prezentuje projekt Master of Violin na slovenskom turné.

Leto by však chcel okrem práce venovať aj svojmu tri a polročnému synovi, ktorý je spomínaným prekvapením v závere nového videoklipu. "So synčekom určite pôjdeme na pár dní na nejaký výlet. Mrzí ma, že mi to kvôli práci nevyjde na dlhšie, ale nasadil som si dosť vysokú latku. Povedal som si totiž, že chcem urobiť niečo výnimočné a chcem byť raz violin star, a to si vyžaduje veľa práce. Keď už chcem niečo robiť, tak nech je to naozaj na úrovni," uzavrel 
Rajt.

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok sme upravili a doplnili o citácie z rozhovoru agentúry SITA.