Spomínate si na dievčenskú skupinu Forsomeone? Najvýraznejšou členkou je dnes nepochybne speváčka Veronika Adamičková alias Ronie, ktorá už o pár mesiacov plánuje vydanie debutového EP Domino. Prvou ochutnávkou z jej novej tvorby je singel Bam Bam, ktorý Ronie nahrala spolu s Majkom Spiritom.

Fanúšikovia 24-ročnej speváčky si na jej novú tvorbu museli počkať pomerne dlho, Ronie však nič nenechala na náhodu a spojila sa so známymi menami slovenskej scény. Produkciu skladby mal na starosti Viktor Hazard z Fat Music Studio a o finálny zvuk sa postaral Marek Šurin. Réžiu letného videoklipu mal na starosti Martin Miko, s ktorým Veronika spolupracovala už pri videu k skladbe Venus and Mars.

Novinka s nádychom reggaetonu je po textovej stránke určite najkontroverznejšiou skladbou, akú Ronie nahrala, najmä hosťujúci Majk Spirit napísal slohu, aké v jeho podaní nepočujeme často. Zároveň však ide o hudobne aj vizuálne najzaujímavejší singel jej kariéry a aj samotná kontroverznosť môže prispieť k tomu, že si získa pozornosť fanúšikov a médií a stane sa na Slovensku letným hitom.


Majk Spirit: Chcel by som u nás viac takýchto talentov

Ako Ronie prezrádza, príbeh singla Bam Bam je celkom dlhý. Začal sa vlani, keď dostala demo skladby od Viktora Hazarda. "Už dlhšie sme si hovorili, že by sme chceli spolu urobiť nejaký reggaeton, ku ktorému obaja inklinujeme. Keď mi poslal tento track, bolo to ako písané z môjho srdca. Som Viktorovi extrémne vďačná, že ma dokázal takto precítiť a vložiť to do pesničky. Vystihol presne tú vášeň, ktorú v sebe nosím," hovorí Ronie.

S Majkom Spiritom plánovala spoločnú skladbu už dlhšie, až teraz sa to však podarilo. Pôvodne pritom chceli spolu nahrať celkom inú skladbu. Napokon, však Ronie Majkovi poslala Bam Bam a tá sa mu zapáčila natoľko, že na nej začali pracovať. "Som veľmi rada, že naša spolupráca je konečne vonku. Na dobré sa oplatí čakať a všetko má svoj čas. Príbeh tejto skladby bol dlhší, ale napokon je presne taký, aký mal byť. Keď sa na to spätne pozriem, všetko sa dialo pre niečo a je super, že to celé takto dopadlo. Ďakujem Majkovi za jeho feat a podporu," hovorí speváčka.

"Ja som vďačný za Ronie a chcel by som na našej scéne viac takýchto talentov. Cením ju za to, že si nejde prvoplánový pop. Páči sa mi, že jej hudba má úroveň, jej skladby sú sexi, pre mňa momentálne jedna z najzaujímavejších interpretiek na scéne," nechal sa počuť Majk Spirit.

"Na tento feat ma Ronie pozvala už pred rokom, ale kvôli práci na mojom sólo albume som sa k nej dostal až tento rok. Skladba ma od začiatku bavila, svoju slohu som začal písať už minulé leto, ale tento rok som ju napísal úplne nanovo, prišla mi nová inšpirácia..." dodáva s úsmevom raper, ktorý nedávno na sociálnej sieti ukázal svoju priateľku Máriu. "Je to prvá skladba resp. sloha od Ženy treba ľúbiť, ktorá je inšpirovaná mojou Máriou," dodal, čím prezradil, že ich vzťah trvá už minimálne osem rokov. Pieseň Ženy treba ľúbiť je totiž skladbou z jeho prvého sólového albumu Nový človek, ktorý vyšiel ešte v roku 2011.

Majk Spirit a Ronie, nakrúcanie videoklipu Bam Bam Zdroj: archív speváčky

Nepríjemné komplikácie pri nakrúcaní

Nakrúcanie videoklipu k letnému singlu začalo pomerne neskoro - až v závere júna, pričom posledná klapka sa kvôli problémom s technikou a počasím presunula na 5. júla a celá výroba sa tak natiahla na tri dni. Najprv sa natáčalo v bratislavskom klube Great a následne v priestoroch luxusnej vily River View Residence nad centrom Bratislavy. V pláne bolo aj nakrúcanie na piesočných dunách na Záhorí, tu však vznikli spomínané komplikácie. 

"Počas výroby nám, bohužiaľ vzniklo niekoľko problémov naraz, ktoré vyústili do produkčnej katastrofy, preto sa na Záhorí nakoniec nič nenatočilo. Nakoniec sme ale našli náhradné riešenie a opäť sa mi potvrdilo, že aj keď to už vyzerá najhoršie, vždy sa ti deje v živote len to čo má a čo je pre teba dobré," priznala Ronie.

Problémy s nakrúcaním pritom ohrozili najmä tú časť klipu, v ktorej figuruje Majk Spirit. Zachoval sa však ako veľký profesionál a napriek tomu, že svoje časti mal nakrútiť v priebehu jedného večera, prijal neočakávané komplikácie prijal s chladnou hlavou.

Dlhá cesta za sólovým debutom 

Ako sme už spomenuli, Ronie tento rok konečne plánuje vydanie debutovej EP nahrávky Domino, na ktorej úplne upustila od anglických textov. "Keďže to bude moje prvé EP, rozhodla som sa urobiť všetky skladby v slovenčine, aby som sa priblížila Slovákom. Myslím si, že slovenský trh radšej počúva slovenskú hudbu a ak budem chcieť naspievať niečo v angličtine, tak to spravím pomimo. EP už je nahraté, už sa len postprodukčne spracováva. Ešte ma čaká fotenie bookletu a všetky tie príjemné veci okolo."

Vydaniu EP u nej predchádzala dlhšia tvorivá pauza. "Dala som si dlhšiu odmlku od zverejňovania noviniek, ale v tichučku som pracovala a hľadala cestu k sebe. K môjmu zvuku, k tomu, čo chcem naozaj povedať a ako to chcem povedať. Toto EP bude taký úvod k tomu, kým som, čo cítim a ako to vyjadrujem. Konečne som na 100% spokojná s výsledným produktom a plánujem ho ľuďom ukázať. Ale všetko postupne a v pravý čas," dodáva Ronie, ktorá v posledných rokoch nahrala viacero singlov a spoluprác.

Najväčší úspech jej priniesli skladby s Tomi Popovičom (Je mi to jasné) a s DJom Wichom (Keď teba mám). Oba videoklipy majú Youttube viac než milión prehratí, čo by interpretku z Pezinka určite potešilo aj v prípade nového singla Bam Bam. V minulosti tiež vydala sólové single Čo bolo v nás či Bonnie & Clyde, ktorú Ronie aj s odstupom času označuje za jednu zo svojich najlepších nahrávok. "Na túto skladbu som stále hrdá a myslím si, že aj klip k nej vyšiel skvele." Na jej oficiálnom Youtube kanáli nájdete tiež covery skladieb viacerých svetových umelcov ako Chris Isaac, Mabel, OneRepublic, Beyoncé, Justin Bieber, Camila Cabello, The Cranberries, Lady Gaga, Alicia Keys a ďalších.


Text: Dušan Marko + Adriána Čahojová/Soul For Show (citácie)
Foto: archív speváčky

Súvisiaci interpreti: Majk Spirit