Ruskí odporcovia homosexuálov od speváčky Madonny požadujú odškodné 333 miliónov rubľov (v prepočte približne 8,45 milióna eur) za to, že na svojom nedávnom koncerte v Petrohrade vyslovila podporu gejom a lesbičkám.

Madonna ruskému publiku rozdala ružové náramky s heslami proti homofóbii a fanúšikom povedala, aby "bojovali za právo byť slobodní". Jej slová boli reakciou na zákon, na základe ktorého v Petrohrade hrozí vysoká pokuta každému, kto "verejne propaguje homosexualitu, bisexualitu a transsexuálnu identitu".

"Požadujeme, aby zaplatila za morálne škody, ktoré 9. augusta svojím konaním na koncerte spôsobila obyvateľom Petrohradu. Musíme obraňovať naše právo na normálny kultúrny život bez propagandy hodnôt a názorov, ktoré ruskej kultúre odporujú," vyhlásili protihomosexuálni aktivisti, ktorí sa pod žalobu podpísali.

Jeden z nich sa napríklad obáva, že Madonna niektorých chlapcov a dievčatá ovplyvnila tak, že začnú mať homosexuálnu orientáciu a v Rusku sa preto narodí menej detí. "Dôsledkom bude, že táto veľká krajina nebude môcť obrániť svoje hranice," uviedol.

Speváčka spôsobila v krajine rozruch aj svojou podporou troch členiek punkovej kapely Pussy Riot, ktoré v piatok uznali vinnými z výtržníctva motivovaného náboženskou nenávisťou a poslali ich na dva roky do väzenia

Informácie zverejnila webstránka www.nme.com.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Evan Agostini

Súvisiaci interpreti: Madonna