Anglická spevácka hviezda Ellie Goulding má svoj prvý britský Number One singel. Z piesne Burn, ktorá vychádza na špeciálnej edícii jej druhého albumu s názvom Halcyon Days, sa za týždeň od vydania predalo 117-tisíc kópií.

"Vždy bolo mojím snom mať UK number one singel a trvalo to celkom dlho! Ďakujem všetkým, ktorí si kúpili Burn, a každému, kto ma podporoval počas posledných troch rokov," uviedla speváčka vo vyhlásení pre britskú The Official Charts Company.

Druhý disk pripravovanej dvoj-CD nahrávky Halcyon Days bude obsahovať viacero doposiaľ nevydaných skladieb. Okrem úspešného singla Burn, známeho aj zo slovenského éteru, už stihla Goulding predstaviť aj ďalšie dve novinky - Hearts Without Chains a Under Control.


Na dvojke v aktuálnom singlovom UK charte ostáva Avicii s hitom Wake Me Up, Miley Cyrus so skladbou We Can't Stop klesla z jednotky na tretie miesto. Lady Gaga s urýchlene vydaným comebackovým singlom Applause debutuje na piatom mieste. Od utorka sa z neho predalo 38-tisíc kópií. Viac pozornosti však púta jeho predajnosť v USA, kde súperí o prvenstvo v rebríčku Billboard Hot 100 s novinkou od rivalky Katy Perry.

Zdroj: Digitalspy.co.uk, archív Hudba.sk
Foto: Elliegoulding.com

Súvisiaci interpreti: Ellie Goulding